La 21a Fira de Santa Llúcia de Canyelles aposta per la qualitat

28/11/2023 - 16:00h

Entre dissabte i diumenge s’esperen prop de 100.000 visitants amb més de 350 parades a la segona fira de Nadal més important de Catalunya

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, va presentar dimarts la 21a Fira de Santa Llúcia. Una edició molt especial, carregada de sorpreses i que segueix millorant la seva qualitat, tal com explicava l’alcaldessa. En aquesta línia, el certamen incorpora enguany al recinte firal el carrer de la Verge, amb una desena de noves parades, una petita ampliació que permetrà alleugerir l’espera per a l’entrada als Espais Harry Potter i Park Noël.

Nova zona de pícnic

També com a novetats, hi ha la creació d’una nova zona de pícnic, als jardins del Castell, ideal per a les famílies, on també s’instal·larà una nova botiga de la Fira de Santa Llúcia.

Els dies 2 i 3 de desembre els carrers del municipi es tornen a convertir en un gran mercat de Nadal, amb més de 350 parades de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació i amb un programa d’actes molt extens, amb més exposicions, més tallers infantils, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal la Haima del Patge Vibó, les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord, el Tió Gegant, la Botiga del Nadal, el lliurament dels tions als nadons que han nascut durant el 2023 a Canyelles, la casa de la xocolata, el concurs de dibuix infantil…

La Petita Santa Llúcia

La màgia de Harry Potter, d’altra banda, tornarà a omplir el Castell de Canyelles, amb una recreació que amplia espais amb la incorporació de l’espai que simula l’estació de King’s Cross. I també de nou, torna el Park Noël, un gran espai dedicat al Pare Noel ple de sorpreses per als més petits. Dos espais per als quals s’ha fet una venda d’entrades online i també els dos dies de Fira de forma presencial.

Per poder donar cabuda a tota la demanda que tenen aquests dos espais, enguany es torna a repetir l’experiència de l’any passat i tornaran a obrir portes els dies 9 i 10 de desembre, juntament amb altres exposicions de la Fira com la dedicada al Play Mobil. Es tracta de la Petita Santa Llúcia.

Solidaritat

La Fira és també la de la solidaritat, i en aquesta edició s’intensifiquen les accions a favor de la lluita contra el càncer, especialment amb el Grup Dona. Voluntariat de Canyelles, que tindran novament parada pròpia on posen a la venda productes artesanals.

La recaptació íntegra anirà a la fundació FundARC.StopSarcoma, especialment amb la venda d’uns ninos de ganxet solidaris, l’Anna i el Pol, que elles mateixes han confeccionat.

Actes tradicionals i escudella

El lliurament dels tions als nadons nascuts el darrer any, la cantada de nadales, fer picar el tió, lliurar la carta al Patge Vibó o els tallers infantils o la desena d’exposicions que hi ha al llarg del recinte firal són alguns dels ingredients principals de la Fira, al costat de la tradicional escudella de la qual el Grup Dona n’arriba a fer més de 5.000 racions durant tot el cap de setmana.

Zones d’aparcament i autobusos llançadora

El municipi torna a habilitar fins a una desena de zones d’aparcament amb motiu de la Fira. I també posa un servei d’autobusos gratuïts des de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges i Sant Pere de Ribes.

Encesa de Llums i Nadal Tast

La Fira de Santa Llúcia ésl’acte central del Nadal a Canyelles, que obre la programació amb l’Encesa de Llums de Nadal feta el passat 24 de novembre. Coincidint amb l’Encesa de Llums, s’ha posat en marxa una nova iniciativa gastronòmica, el Nadal Tast, en què els restauradors i Establiments d’ARCAT ofereixen una degustació de plats típicament nadalens.

Per al Nadal, s’han organitzat tallers i cursets de Nadal per a adults, el Concurs de Guarniments de Nadal, el Pessebre Vivent (16 i 17 de desembre), la Nit de l’Esport (15 de desembre), el Nadal Jove (16 de desembre) amb la Dj Nuria Scarp, la Festa de Cap d’Any i la Cursa de Cap d’Any (31 de desembre), la Cavalcada de Reis i el Magatzem Màgic, els tornejos de Bitlles Catalanes i d’Escacs i el Quinto de Nadal, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris