L’educadora Alba Castellvi presenta dimarts a Vilafranca el seu llibre “Els hàbits que els faran feliços”

27/11/2023 - 11:30h

L’autora d’“Educar sense cridar” planteja en aquest nou treball una trentena de propostes perquè les famílies treballin i reforcin hàbits com ara la disciplina, la comunicació i la relació

La sociòloga, educadora i mediadora familiar Alba Castellvi Miquel (Sant Sadurní d’Anoia, 1976) presentarà aquest dimarts, dia 28 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre i a la sala d’actes de l’Escorxador, el seu darrer llibre Els hàbits que els faran feliços. Com educar els fills de 3 a 14 anys perquè creixin autònoms i segurs (Angle Editorial, 2023), una mirada global a l’educació dels infants i adolescents acompanyada d’una sèrie de propostes d’actuació per reforçar hàbits com ara la disciplina, la seguretat, la comunicació o la relació. A l’acte, organitzat conjuntament per l’editorial Angle i La Cultural Llibreria, hi intervindrà Roser Cervera Giralt, sotsdirectora general d’Orientació, Participació i Benestar de l’Alumnat de la Generalitat, que serà l’encarregada de fer la glossa del llibre.

Si l’objectiu de l’educació, des de la perspectiva de les famílies i de la societat, és aconseguir que els fills siguin capaços de viure la vida que ells mateixos elegeixen, el llibre d’Alba Castellvi s’adreça, justament, als pares, mares i educadors perquè seran ells els qui hauran de fer possible aquest objectiu. En aquest sentit, el llibre consta de dues parts. La primera és una mirada global que planteja qüestions de caire més metodològic, mentre que la segona conté una trentena de fites a assolir. Tot plegat, planteja l’educadora sadurninenca, va adreçat als fills, però, des del moment que són els pares els qui han de desplegar aquestes propostes, han de ser ells els qui acabin compartint tot aquest conjunt de pràctiques amb els fills. Per això, Castellvi apunta que el seu és un llibre per fer camí, pares i fills, per tal que els fills puguin créixer autònoms.

Els hàbits que els faran feliços condensa l’experiència de l’autora com a educadora –ha estat docent en les etapes infantil, primària i secundària i professora de la

Universitat de Barcelona- i com a mediadora acostumada a treballar amb les famílies, però, sobretot, amb pares i mares, tota vegada que han de ser ells els qui hauran d’aprendre a educar els seus fills. Entre altres títols, Alba Castellvi ha publicat Educar sense cridar publicat al 2016 i del qual s’han fet fins ara onze edicions, i Educar adolescents al 2021, ambdós a Angle Editorial.

També et pot interessar

Comentaris