Esther Vicente i Toni Alarcon, guardonats com a Xicots Insígnia 2023

Les dues persones reconegudes com a Xicots Insígnia 2023 amb la cap i el president dels Xicots de Vilafranca.
20/11/2023 - 13:26h

La colla dels Xicots de Vilafranca van celebrar dissabte el tradicional sopar de final de temporada, que va aplegar uns 180 comensals a la Sala Alfons XIII de Bodegues Torres

La colla castellera Xicots de Vilafranca va celebrar dissabte el sopar de tancament de temporada, a la Sala Alfons XIII de Bodegues Torres, un espai que va acollir per primera vegada aquesta celebració i que va reunir unes 180 persones.

Després de visionar un vídeo homenatge als 25 anys consecutius com a colla de 8 i un altre vídeo dedicat als ‘joves’, l’equip de canalla va fer homenatge a tota la canalla de la colla, destacant que són la part més important de l’entitat, i que per a molts i moltes ha estat el primer any dins el món dels castells. Es va fer un regal personalitzat per a cada infant.

En el torn de parlaments, Francisco Romero, alcalde de Vilafranca, va felicitar la colla per la bona temporada i va animar a continuar fent passos endavant. Per la seva banda, també van intervenir la cap de colla, Tamara González i el president de l’entitat, Gerard Ametllé, que van posar en valor la feina feta, i van agrair a tothom el compromís, el treball fet, i l’aposat pel projecte que tot just comença.

Al sopar hi van assistir representats de Falcons de Vilafranca, la Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau i dels Bous de la Bisbal, així com també diversos membres de mitjans de comunicació, a qui la colla vilafranquina va agrair el suport i seguiment efectuat.

Xicots Insígnia 2023

Finalment va arribar el moment més esperat de la jornada: l’elecció dels Xicots Insígnia de l’any 2023. El Xicot Insígnia és un reconeixement que atorga la entitat des de 1999, i que amb els 2 premiats d’enguany ja han rebut un total de 48 Xicots i Xicotes. Els Xicots insígnia van ser per a Esther Vicente i Toni Alarcon.

D’Esther Vicente val a dir que va ser la presidenta de la colla vilafranquina de la camisa vermella entre els anys 2015 i 2018, coincidint en l’època d’assoliment dels castells de 9; ocupa habitualment la posició de crossa i segueix sent una important persona per la colla; mentre que de Toni Alarcón els Xicots de Vilafranca remarquen que ha format habitualment part del pis de baixos dels castells de la colla i dins de diferents juntes ha exercit funcions administratives i de gestió, “que son poc visibles, però que son essencials pel funcionament de l’entitat”, diu la colla.

El sopar va continuar amb música i festa per a tots i totes, i tothom es va poder emportar a casa un nou número de la revista de la colla ‘Castells Vermells’, i també es va obsequiar als assistents amb un petit imant dedicat als 25 anys de castells de 8.

Aquest proper dissabte 25 de novembre, els Xicots de Vilafranca seran els amfitrions de la V Jornada d’Equitat del Món Casteller, co-organitzada amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i durant la qual, entre d’altres continguts, es durà a terme la presentació del protocol contra l’assetjament sexual de la mateixa CCCC.

També et pot interessar

Comentaris