Els claustres dels Trinitaris i Sant Francesc acullen exposicions sobre Lesley Yendell

16/11/2023 - 09:00h

Nascuda a Anglaterra l’any 1959, Lesley Yedell va viure al Penedès entre els anys 1986 i 2020

El programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès clou la seva programació estable d’art contemporani amb un complet homenatge a l’artista anglesa resident al Penedès, Lesley Yendell. Divendres s’inauguren dos projectes expositius a la ciutat, centrats en l’obra i figura artística de Yendell: WIP-Work In Progress a la Sala i Claustre dels Trinitaris i Raíces Profundas, Lesley Yendell fotografiada per Consuelo Bautista al Claustre de Sant Francesc. Nascuda a Anglaterra l’any 1959, Lesley Yedell va viure al Penedès entre els anys 1986 i 2020. En el seu treball es percep la profunda connexió que va tenir amb el paisatge agrícola del Penedès, així com amb la comunitat de l’entorn.

A la Sala i el Claustre dels Trinitaris s’hi podrà veure l’exposició titulada WIP-Work In Progress (treball en procés), on s’hi reuneixen les diverses disciplines artístiques que Yesley Yendell va desenvolupar en la seva cerca creativa: dibuix, escultura, performance, land art, vídeo, instal·lació i fotografia. Lesley va aconseguir una original fusió interdisciplinària, creant un treball únic i potent amb una consideració estètica exquisida i un poder comunicatiu immediat. La seva investigació com a artista s’alimentava de la fascinació pel món que l’envoltava. Buscava maneres de transformar la vida quotidiana en una cosa màgica i poètica. S’inspirava els objectes domèstics i les tasques quotidianes, i li fascinaven les múltiples lectures que existeixen quan alguna cosa molt familiar se’ns torna estranya per un canvi d’escala o pels seus materials.

Paral·lelament, a la Sala Capitular del Claustre de Sant Francesc s’hi podran visionar una sèrie de vídeos sobre el treball i la vida de l’artista Lesley Yendell, i al Claustre de Sant Francesc hi haurà l’exposició Raíces Profundas, Lesley Yendell fotografiada per Consuelo Bautista. Es tracta d’uns sèrie de fotografies d’algunes de les obres de Yendell, realitzades al Penedès entre els anys 2014 i 2017. També s’hi exposaran dibuixos de Yendell relacionats amb les fotografies. Consuelo Bautista és una fotògrafa colombiana establerta a Catalunya que viu Barcelona. Els seus projectes estan fortament vinculats a la fotografia documental, però sempre amb una visió personal i d’autor.

Divendres, a les 19h, la Sala dels Trinitaris serà el punt de trobada de l’acte inaugural de WIP-Work in Progress. Allà es donarà la benvinguda a les persones assistents amb parlament de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, i del comissariat de l’exposició Denys Blaker, Lucho Hermosilla i Juliette Murphy. Tot seguit es proposa un recorregut fins al Claustre de Sant Francesc per visitar l’exposició Raíces Profundas. Lesley Yendell fotografiada per Consuelo Bautista i, finalment, al Claustre dels Trinitaris, es clourà l’acte amb la performance Sonant a Lesley, a càrrec de les artistes Anna Subirana i Ilona Scneider.

Finalment, el diumenge 26 de novembre està programada una visita comentada per a públic adult i el diumenge 3 de novembre per a públic familiar. Ambdues visites seran a les 12 del migdia i aniran a càrrec del servei de mediació artística de l’Ajuntament de Vilafranca.

Horaris de visita

WIP-Work in Progress es podrà visitar a la Sala i Claustre dels Trinitaris, en horari de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.
Raíces profundas. Lesley Yendel fotografiada per Consuelo Bautista es podrà visitar al Claustre de Sant Francesc de dimecres a divendres de 16 a 19h, i dissabtes i diumenges d’11 a 14h. Ambdues exposicions estaran obertes fins al 14 de gener de 2024.

També et pot interessar

Comentaris