Paton Soler presenta un llibre de ‘batalletes’

13/11/2023 - 16:18h

Sota el títol ‘Melodies que fan vides’ són fitxes que parlen de 351 cançons que han estat publicades al 3d8

L’església de Sant Valentí de les Cabanyes va acollir divendres la presentació del llibre Melodies que fan vides-1 del cantautor jubilat Paton Soler que ha fet una tria de 351 cançons de les 616 fitxes que en els darrers cinc anys ha publicat en aquest setmanari. Fitxes que parlen de cançons i amb molt de protagonisme amb la gent del Penedès. En un acte molt emotiu i en un espai emblemàtic del poble ple de gom a gom, Soler, que ha col·laborat pel 3d8 durant 37 anys- va descriure la seva obra com un llibre de ‘batalletes¡. També hi van ser presents l’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú i la regidora de Cultura, Mari Olaya.

A l’acte es va projectar un audiovisual realitzat per Jordi Morgades dividit en tres parts. Una primera on destacava músics que tenen relació amb les Cabanyes: Mark Cowling, Bernat Pedrosa, David Espinola, Leo Tejedor, Ramon Sol i Josep Ferrer.

Del segon bloc en va fer una selecció dels 120 programes de les set temporades del programa de Penedès TV Músics d’Aquí que Paton Soler va presentar. Hi va sortir gent del territori amb vinculació musical com Cesk Freixas, Roger Subirana, Anna Roig, Imma Vinyes, David Palau, Pere Tàpies o Jànio Marti. I un darrer bloc on ressaltava músics amb el quals Soler ha treballat més i com són Giuseppe Costa, Joan Cuscó Clarasó, Pep Picas i Jordi Morgades. El llibre es pot adquirir per 10 euros a totes les botigues de Cal Vicentó i a les llibreries La Cultural i Sellarès de Vilafranca.

Anècdotes

Paton Soler va recordar algunes anècdotes que l’han omplert mentre ha col·laborat amb el 3d8. Una, per exemple, va passar en una presentació de Julio Iglesias on se li va acudir fer-li una foto des d’un angle diferent de la resta de fotògrafs. De cop i volta, un agent de seguretat que li va agafar la càmera de fotos -que en aquella època encara anava amb carret-, va obrir-la i li va velar el film. Se li havia acudit fer una foto des del perfil dolent del cantant.

Una altra anècdota destacada va ser en una entrevista a la mítica Montserrat Caballé a l’església del Vendrell. Soler la va començar amb un ‘vostè, que és la millor veu del món’ i Caballé li va demanar que no li digués això, però Soler va insistir en la seva repetint la introducció. I una darrera anècdota comentada va ser en una entrevista amb el cantant de boleros Moncho. Un cop la va enllestir, Soler va veure que no havia apretat el Rec de gravar, la va haver de transcriure de memòria i va enviar el text per fax. La resposta de Moncho al cap de dos dies va ser: “Crec que no et vaig respondre tant bé”.

També et pot interessar

Comentaris