El projecte ‘Perspectives’ del Teatre Lliure, arriba aquesta setmana al teatre Cal Bolet

08/11/2023 - 15:00h

El jove actor català Nil Cardoner representarà el divendres 17 de novembre l’espectacle ‘Tot el que passarà a partir d’ara’

Alumnat d’ESO, de Batxillerat i de programes de formació i inserció d’alguns centres educatius, així com membres d’una entitat social de Vilafranca, assistiran a la representació de l’espectacle Tot el que passarà a partir d’ara, una producció amb el segell de qualitat del Teatre Lliure, protagonitzada pel jove actor català Nil Cardoner. L’espectacle, que es podrà veure el proper divendres 17 de novembre, a les 12h, a Cal Bolet, forma part del projecte Perspectives que impulsa el Teatre Lliure juntament amb la Diputació de Barcelona. Les Perspectives són paquets d’activitats, que inclouen produccions escèniques, acompanyades d’experiències culturals i educatives fora dels escenaris que les contextualitzen.

Dins dels itineraris que inclou la proposta, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha decantat per treballar amb els centres educatius la Perspectiva social, un paquet de tres activitats amb un fort compromís social que inclou el visionat de l’espectacle Tot el que passarà a partir d’ara, que comptarà amb un col·loqui post-funció amb l’actor protagonista i la directora Glòria Balañà i Altimira. Amb aquesta proposta el Lliure té l’objectiu d’interpel·lar els joves, oferint experiències significatives en les arts de l’escena abans, durant i després de veure un espectacle, sempre des d’una perspectiva actual. Per al Teatre Lliure, les arts escèniques han de formar part dels continguts curriculars de totes les edats perquè són un motor de coneixement, de sensibilitat i de foment de l’esperit crític.

Un dia abans de la funció, alumnat del Batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals, amb la col·laboració del Departament de Continguts del Teatre Lliure, realitzarà una activitat del racó digital Cosmos, un espai virtual que mostra tot el material que ha inspirat la creació de la producció escènica, tot l’univers d’(inter)connexions que expliquen la posada en escena d’un espectacle, el context de l’època, influències artístiques, llibres inspiradors… tot allò que ajuda a comprendre millor una proposta escènica.

D’altra banda, el projecte Perspectives inclou una activitat oberta a tothom: La Taula, una xerrada oberta a tothom que es durà a terme el dimarts 14 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Escorxador que tractarà sobre Abraçar la mort per entendre la vida que compta amb la col·laboració de la terapeuta en dol Anna Cuixeras. 

Sinopsi de “Tot el que passarà a partir d’ara”
L’Èric té setze anys i aquesta dada li resulta sorprenent: “Com puc ser tan jove i sentir-me tan profundament esgotat?” Això és el que pensa aquesta nit mentre mira la tele amb les bambes posades i el mòbil a sobre de la panxa. D’aquí a pocs minuts rebrà un missatge: “Vine ara. Si vols acomiadar-te del pare has de venir ara.”

També et pot interessar

Comentaris