Exposició de Jordi Tolosa a la capella de Sant Joan de Vilafranca

07/11/2023 - 17:00h

‘Cogitare, somniare, reflectere’ està comissariada pel crític d’art Joan Gil Gregorio en una instal·lació que convida a qüestionar-se el veritable sentit de l’existència

El proper divendres 10 de novembre, la capella de Sant Joan acollirà la inauguració de l’exposició Cogitare, somniare, reflectere de l’artista Jordi Tolosa. Comissariada pel crític d’art Joan Gil Gregorio, la instal·lació ens convida a qüestionar-nos el veritable sentit de l’existència, la nostra relació amb el que ens envolta i la determinant connexió amb la natura com a fons d’energia renovadora.

Meditar sobre la nostra procedència, les nostres vivències, els nostres ideals, els nostres desitjos, això és el l’obra de Jordi Tolosa intenta transmetre. Les preguntes que ens demanen les seves obres son: quin sentit té el que ens envolta, allò que percebem, allò que vivim, allò que sentim? En la foscor, com ve diu la frase cèlebre de Francisco de Goya, els somnis de la raó es converteixen en monstres, i és en aquest instant quan ens adonem que encara som vius a l’espera d’un comiat inevitable.

L’artista

Jordi Tolosa (Barcelona, 1956) va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona. Durant els anys 80 del segle XX van començar una sèrie d’intervencions al carrer, tant individuals com col·lectives. Té estudi i residència a Barcelona. Després d’una curta estada a Alemanya, espectacles a Hannover, Bonn i Frankfurt. La seva obra ha estat exposada en museus i galeries d’Espanya, França i Alemanya. És autor de nombroses escultures que recullen el testimoni iniciat en la segona meitat del segle XX pels nous llenguatges artístics. El ferro, l’alumini o la llum anatomitzen i endolceixen unes formes racionals que, a mode de taula d’ofrenes, sustenten un nombre inabastable d’idees provocadores que ens precipiten cap a l’atzarosa ruleta de l’existència humana. La força de les paraules, cobertes d’un poètic simbolisme, i el joc de la dualitat i de les confrontacions ens capbussen dins unes estructures que contenen asimètriques sensacions i dubtes en un anhel de desvetllar qüestions sense resposta.

Cogitare, somniare, reflectere, (Pensar, somniar, reflexionar) es podrà visitar fins al 7 de gener de 2024 a la capella de Sant Joan en horaris de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

L’acte inaugural de divendres 10 de novembre a les 20h comptarà amb la presència de l’artista i del comissari de l’exposició, Joan Gil Gregorio.

També et pot interessar

Comentaris