La diada castellera de Tots Sants i la gala del Liceu, aquest dimecres al 33

31/10/2023 - 17:30h

El canal català oferirà els dos esdeveniments seguits a partir d’1/4 d’onze de la nit

El Canal 33 emetrà aquest dimecres, 1 de novembre, a les 22.15, un resum de la diada castellera de Tots Sants de Vilafranca del Penedès. L’emissió tindrà una durada aproximada de 50 minuts i repassarà els moments més destacats de la jornada. Després d’aquest resum, a les 23.10, el 33 emetrà la gala del 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca, que es va celebrar al Liceu el 30 de setembre.

La diada de Tots Sants

La diada de Tots Sants és una de les últimes grans actuacions castelleres de la temporada amb la participació de quatre colles: la local, Castellers de Vilafranca, i tres colles convidades, Capgrossos de Mataró, Xiquets de Tarragona i Castellers de Sants.

Els Verds han anunciat durant les darreres setmanes la intenció de portar a plaça dos castells de 10 (3 i 4 de 10 amb folre i manilles ) i l’inèdit 9d9 amb folre. Seran els segons en actuar, després dels Capgrossos de Mataró, que obriran cada ronda; a banda dels dos castells bàsics de nou, volen intentar un gamma extra, la td9 amb folre i manilles. Els Xiquets de Tarragona volen recuperar els castells de nou que no fan des de les festes de Santa Tecla, el passat mes de setembre, mentre que els Castellers de Sants s’han marcat com a objectiu fer castells de vuit.

75 anys dels Castellers de Vilafranca

El 30 de setembre es va celebrar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona una gala per commemorar el 75è aniversari dels Castellers de Vilafranca. L’espectacle, a càrrec dels Comediants, va ser un viatge a través de la història de la colla i dels castells a la capital de l’Alt Penedès. A més, per primera vegada a l’història el Liceu es va convertir en una plaça castellera, sent escenari d’un quatre de nou amb folre; que, per pujar-lo, va ser necessari ampliar l’escenari del teatre, amb una plataforma sobre el fossat dels músics reforçada per suportar el pes de la pinya.

Però la celebració dels 75 anys dels Castellers de Vilafranca va ser molt més que una actuació castellera. La companyia dels Comediants, amb Joan Font al capdavant, va dirigir una gala amb molta música i teatre que va fer viatjar el públic des de les primeres referències a Vilafranca dels balls de valencians i les muixerangues, origen dels castells, fins a les últimes fites castelleres dels verds.

La gala va comptar amb la presentació de la comunicadora Elisabeth Carnicé i l’actor David Bagés i amb la música en directe de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, que va arranjar noves peces especialment per aquesta ocasió, i del Quartet Mèlt, que va acabar interpretant amb tots els components dels Castellers de Vilafranca el seu himne, “Amunt Verds!”.

També et pot interessar

Comentaris