Els Xicots de Vilafranca carreguen la torre de 7 quatre anys després

31/10/2023 - 09:35h

Els de la camisa vermella van tancar temporada amb un mal regust de boca deixant en intent el 4d8

Aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès els Xicots van celebrar el darrer gran compromís del curs, la Diada del Roser. Els de Cal Noi Noi van carregar la torre de 7, la primera des de l’any 2019. A la seva diada també van deixar en intent el 4d8 que, tot i tenir bones mides, es va acabar trencant quan entrava l’aixecadora.

Els Xicots van obrir plaça amb un dels principals objectius de la jornada, tornar a descarregar el 4d8. El castell es va quadrar a la primera, amb uns segons molt còmodes dalt la pinya, i uns terços que van validar l’intent ràpidament. El castell va pujar força maco de mides, però just a l’entrada de l’aixecadora una rengla va començar a patir i va acabar saltant el castell, amb poca defensa, gairebé sense avisar. Un fort cop tant emocional com físic per la colla vermella, que sortia de 4d8 per la gran confiança que hi tenien, i per la bona feina feta i vista als assajos. Feia 11 anys que un 4d8 no quedava en intent pels Xicots, des de la mateixa diada del Roser de 2012.

Els Xicots es van refer amb fermesa de la llenya inicial, tot descarregant el 7d7 en segona ronda, el cinquè de la temporada, i encarant tot seguit, un altre dels objectius que s’havien fixat per la jornada: la torre de set. Després de desmuntar un peu, la torre va pujar decidida, però no es va poder parar un constant moviment que no va deixar consolidar la fràgil estructura. A la fi, i lluitant, van poder carregar-la in extremis, tot i que no era el resultat buscat, assolien coronar-la 4 anys després de la darrera completada.

Per cloure les seves rondes de castells, van completar el 4d7 amb l’agulla, mostrant altre cop una forta capacitat de reacció, sense voler acabar amb un castell de la gamma bàsica de set.

Van tancar la diada castellera amb un nou Vano al pilar de 5, i finalment amb 4 pilars de 4 simultanis.

Els de Cal Noi Noi van estar acompanyats pels Castellers de Sabadell, que van fer la torre de 7, el 4d8 i el 5d7, i els Sagals d’Osona amb el 3d7, el 4d7 amb agulla i el 4d7. Ambdues colles van acabar amb el pilar de 5 i dos pilars de 4.

Aquesta setmana els Xicots volen tancar temporada amb una diada molt especial, dedicada als “joves” de la colla. La diada de “Joves” es durà a terme dissabte a la tarda, a les 18.30h, davant de Cal Noi Noi, i un cop finalitzada hi haurà un concurs de truites i festa musical.

Per preparar aquesta bonica diada els Xicots convoquen un assaig especial de “joves” aquest divendres dia 3 de novembre, a partir de les 10 de la nit. Serà el darrer assaig de la temporada 2023.

També et pot interessar

Comentaris