L’adaptació de ‘Terra Baixa’ del Casal i el Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca viatja a Itàlia

Foto: Toni Galitó
27/10/2023 - 17:32h

La peça d’Àngel Guimerà es representarà aquest dissabte, en català, al Concorso Teatrale Internazionale Città di Chivasso

Aquest dissabte la Terra Baixa d’Àngel Guimerà, produïda pel Casal de Vilafranca i el Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, sota la direcció de Valeri Laguna i Manel Güell, viatja fins a la ciutat italiana de Chivasso, prop de Torí.

L’obra és una de les quatre peces escollides per al Concorso Teatrale Internazionale Città di Chivasso 2023, que cada any compta amb la participació de grups de teatre amateurs de països europeus a més d’italians. L’obra es representarà en català i serà la primera vegada que Terra Baixa es representa en un entorn internacional per un grup de teatre amateur.

L’organització del concurs ha escollit l’obra tant per l’adaptació com pel fet que es representi en la llengua original, i els espectadors disposaran d’una síntesi de l’argument de l’obra en italià.

Una readaptació

La d’Itàlia serà ja la cinquena representació de l’adaptació de Terra Baixa, que es va estrenar el mes de novembre de l’any passat al Casal de Vilafranca, i que consisteix en una readaptació del text per a sis actors que dona importància al paper de la Marta i posa èmfasi en els grans temes essencials de l’obra: el poder absolut del Sebastià i el seu abús, la submissió i posterior alliberament de la Marta, el servilisme dels personatges dels Perdigons davant l’amo i les injustícies, i la redempció per l’amor. El muntatge destaca el text en una escenografia despullada i un estil d’actuació brechtià, distanciant-se del drama romàntic i parlant sempre al públic per posar en evidència els temes universals i atemporals que tracta l’obra.

El muntatge, una producció pròpia del Casal i el Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, ja s’ha vist al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) i a la mostra de teatre d’Alcoi, i ja té compromeses una desena d’actuacions més al llarg del 2023 i 2024, any del centenari de la mort de Guimerà.

També et pot interessar

Comentaris