L’escriptora Berta Jardí presenta avui la novel·la “La bibliotecària del front”

25/10/2023 - 11:00h

La presentació començarà a les 7 del vespre a l’escorxador i hi intervindran l’escriptora Àngels Dalmau i la bibliotecària i gestora cultural Sílvia Amigó

L’escriptora Berta Jardí (Barcelona, 1956) presentarà dimecres, dia 25 d’octubre, a les 7 del vespre, a la sala d’actes de l’Escorxador, la novel·la La bibliotecària del front (Editorial Univers, 2023), sobre les aventures d’una jove auxiliar de biblioteca que, en plena Guerra Civil, emprèn un viatge amb un bibliobús per assortir de llibres els soldats de l’Exèrcit de l’Ebre, tant els que lluiten al front com als que es recuperen de les ferides sofertes en combats als diferents hospitals de sang. En la presentación, organitzada conjuntament per l’editorial i La Cultural llibreria, intervindran l’escriptora i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, i la biblioteacària i gestora cultural, Sílvia Amigó, que serán les encarregades de fer la glossa del llibre.

La cinquena novel·la de Berta Jardí narra les vicissituds d’una jove auxiliar de la biblioteca popular de Canet de Mar que a la primavera de 1938, en plena Guerra Civil, viatja per primer cop cap al front de batalla en un bibliobús per fer arribar la lectura als soldats de l’Exèrcit de l’Est que combaten a primera línea o a aquells que, en caure ferits, es recuperen als diferents hospitals de sang. De fet, el bibliobús acaba recorrent Catalunya de punta a punta, en un trajecte condicionat pels bombardeigs aeris i els moviments de les tropes. Inspirada en la figura de la bibliotecària, escriptora i traductora, Aurora Díaz-Plaja, La bibliotecària del front il·lustra el fet que la lluita contra el feixisme era també un combat d’idees i maneres de concebre el món i l’ésser humà.

Berta Jardí va debutar com a novel·lista al 2011 amb La portentosa vida del sastre Bariloche a la qual va seguir Un concert memorable (2014), ambdues publicades a Columna, L’home del barret (2019) i Saber estar (2021) a l’editorial Univers. Això a banda, la trajectòria literaria d’aquesta barcelonina resident a l’Alt Penedès inclou un recull de contes, el monòleg Coses de la mare (2016) interpretat per l’actriu Montserrat Carulla, així com col·laboracions periodístiques a El Periódico de Catalunya, El Temps, El Món i El 3 de Vuit.

També et pot interessar

Comentaris