Els Gual viuen el seu dia més intens jugant plegats per primera vegada

24/10/2023 - 19:02h

Marc i Max Gual van coincidir en els darrers minuts del Vilafranca-Dominicos

Un mite de l’hoquei patins com Marc Gual va viure dissabte a la Poliesportiva de Vilafranca un dels moments més especials de la seva extensa i triomfadora carrera. Per primera vegada va coincidir en una pista i en un partit oficial amb el seu fill Max. Va ser durant la disputa del duel Patí Vilafranca-Dominicos de l’OK Plata. En els últims minuts de l’enfrontament Max Gual va sortir a la pista i va compartir joc i triomf amb el seu pare.

“Mai m’ho hauria imaginat”, confessa Marc Gual. “Estic orgullós perquè el Max ha decidit apostar per l’hoquei i vol progressar en aquest esport”. Max Gual té 17 anys i una carrera per davant que el pot portar lluny. Tenir un pare que ha guanyat 43 títols i que és una llegenda de l’hoquei a nivell mundial no el condiciona. “Jo he viscut l’hoquei a casa tota la vida i només penso en treballar dia a dia. Jo veig el Marc Gual com el meu pare i no pas com un jugador d’elit. Sóc plenament conscient, això sí, que arribar a guanyar 43 títols segurament no ho aconseguiré”, explica.

Sobre la relació d’un i l’altre a l’equip i a la pista, Marc és molt clar i assenyala que “el veig com un jugador més de l’equip i prou. Si fa falta dir-li o corregir-li algun aspecte del joc o del comportament ho faig amb la mateixa intensitat que amb qualsevol altre company. La veritat és que no m’influeix gens que sigui el meu fill”.

El primer record que Max Gual té del seu pare va ser en una Final a 4 de la Champions amb el FC Barcelona jugada a Porto l’any 2013, quan ell tenia 7 anys. Aquella vegada el Barça va perdre, però per en Max va ser un moment intens tant per l’ambient com per la importància de la competició que aquella vegada va guanyar el Benfica portuguès. També té molt presents les diferents copes del Rei que ha guanyat el Marc. “No sé el motiu, però tinc molt a la memòria les copes”.

Sobre el futur d’un i de l’altre, els Gual prefereixen no pensar gaire més enllà que en el seguent partit d’aquest cap de setmana a la pista de l’Escola Lubians gallec. “De moment estic bé tant a nivell físic com psicològic i no he pensat en deixar-ho. De totes maneres, ja es veurà, però si em veig amb força continuaré jugant”, especifica el Marc Gual. Per la seva banda, el Max està centrat en seguir progressant i en consolidar-se al Patí Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris