Red Eléctrica desmantellarà una torre d’alta tensió sense cablejat de Les Gunyoles

24/10/2023 - 12:24h

La torre porta en aquest emplaçament des dels anys 60

La setmana que ve Red Eléctrica Española començarà els treballs de desmantellament d’una torre d’alta tensió sense cablejat que porta molt anys en desús a Les Gunyoles, al terme municipal d’Avinyonet del Penedès. La torre se situa damunt el quadre del blat del pessebre que s’organitza cada any a Les Gunyoles. L’estructura es va construir durant els anys 60 i el seu desmantellament portava molt de temps sent reclamat pel municipi.

La retirada d’aquesta torre s’emmarca en el projecte de desaplaçament de la línia d’alta tensió de la serra de Les Gunyoles. El projecte inclou la reducció del número de torres, entre elles la que es començarà a desmantellar la propera setmana.

L’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cèsar Herráiz, va reunir-se ahir amb representants de Red Eléctrica Española per definir un calendari concret d’actuació pel conjunt del desplaçament de la línia d’alta tensió de la serra de Les Gunyoles que ja està en marxa. Durant la presa de contacte, Herráiz va aconseguir el compromís de retirada de la torre en desús per als pròxims dies. Per l’alcalde es tracta “d’un moment històric” pel municipi tenint en compte que s’acumulaven molts anys de reclamacions sobre aquesta qüestió.

També et pot interessar

Comentaris