Dos castells de deu i l’inèdit 9d9f, un menú de màxims és la proposta dels Verds per Tots Sants

24/10/2023 - 10:24h

Capgrossos, Verds, Xiquets i Sants serà l’ordre d’actuació de la diada de l’1 de novembre que arrencarà a les 12 del migdia

A una setmana de la darrera gran cita castellera per part dels Castellers de Vilafranca el seu cap de colla, Sisco Benet, està decidit a tirar la casa per la finestra. Dos castells de deu (tres i quatre) i l’inèdit 9d9f. Un Tots Sants de màxims per tancar el mandat del tàndem Mata-Benet al capdavant dels verds aquests darrers quatre anys. Aquest dilluns es feia el sorteig d’ordre d’actuació que finalment serà Capgrossos de Mataró, Verds, Xiquets de Tarragona i tancaran rondes els Castellers de Sants.

Tots Sants començarà a les 9 del matí amb unes matinades pel centre de la vila (Gral. Prim, Sant Bernat, Jaume I, plaça de l’Oli, Vall del Castell, Constitució, Parellada, Sant Joan, plaça de la Vila, Cort, Gral. Prim) per esmorzar a 2/4 de 10 del matí. Una hora més tard es farà la recepció dels socis d’honor del 2023 i a les 11 sortirà una cercavila fins a la plaça Jaume I on la colla vilafranquina farà la tradicional foto davant de Santa Maria. A 2/4 de 12 les colles castelleres enfilaran cap a la plaça de la Vila. Verds i Capgrossos entraran pel carrer de Santa Maria i Xiquets i Sans ho faran pel carrer de la Cort per començar la diada a les 12 en punt després del toc dels Segadors.

Uns verds ambiciosos

El sistema d’actuació serà de tres castells més dues rondes de repetició més pilar. En cas de pilar de mèrit es podria fer dins de les dues rondes de repetició. Els Castellers de Vilafranca sortiran segons, una petició expressa de la colla simplement pel fet d’anar preparant el primer castell mentre l’actuació s’inicia i això no retardar-la. Els Verds ho tenen molt clar. La sortida tot fa preveure que serà de 3d10fm, un castell que ja es va descarregar per Sant Fèlix i va quedar carregat per Santa Tecla. Ells són l’única colla que ha pogut vèncer els deu pisos després de la pandèmia. Sense especificar l’ordre els verds porten en cartera el 4d10fm, el 9d9f i el 4d9 net, una actuació molt ambiciosa. En aquest sentit, Benet va fer una crida perquè la gent de Vilafranca i comarca s’acosti als assajos aquests dies previs a Tots Sants.

Les altres tres colles van deixar entreveure els castells que tenen intenció de portar a Vilafranca el proper u de novembre. Així, Capgrossos de Mataró, una colla que se sent molt còmode a la plaça vilafranquina i que vindrà a donar-ho tot. Tres i quatre de nou amb folre amb la incògnita del tercer castell que passaria per la td9fm o el 5d8. Xiquets de Tarragona arriben després d’un replanteig intern amb la intenció de portar la tripleta màgica i Castellers de Sants es posen el 3d8 com a sostre per la diada.

Pel que fa al 9d9f Sisco Benet ha refermat que els Castellers de Vilafranca el tiraran amb una sola enxaneta malgrat la dificultat que això pugui repercutir al castell i que en cap cas serà el castell de sortida. I pel que fa al 4d9 net la colla l’està treballant en ferm i no l’ha descartat. De moment a la colla li queden encara tres assajos importants que dictaran la decisió dels castells que es portaran a plaça, una decisió que no es pendrà fins l’últim moment.

Pel que fa a la darrera actuació els Castellers de Vilafranca van ser a Igualada on hi van plantar el 3 i 4 de nou amb folre, el 9d8 i el pilar de sis. I abans de Tots Sants els verds actuaran aquest dissabte a Sant Cugat del Vallès compartint plaça amb els Castellers de Sabadell i els Castellers de Sant Cugat on hi podrien tornar a portar el 9d8 i algun castell de nou folrat.

També et pot interessar

Comentaris