El món casteller saluda ‘la casa de tots’

Castellers i Xicots de Vilafranca, Nens del Vendrell, Minyons de l’Arboç i Bous de la Bisbal participen en la inauguració del Museu Casteller de Catalunya a Valls

El Museu Casteller de Catalunya va rebre ahir el bateig oficial amb un acte multitudinari que va tenir la participació de 74 de les més de 100 colles que hi ha actualment. Finalment, una idea de la que se’n va començar a parlar fa 40 anys i que ha passat diverses etapes i entrebancs, un espai al cor del quilòmetre 0 del món casteller, ja és una realitat i ahir va rebre la benvinguda de les colles i de les autoritats en representació de les administracions que hi han fet la seva aportació.

L’acte inaugural no es va oblidar dels orígens i la Muixeranga d’Algemesí va oferir una de les seves construccions a una plaça del Blat plena i engalanada encara per a l’actuació de Santa Úrsula que poquíssimes hores abans havia fet vibrar el món casteller.

La inauguració també va comptar amb un espectacle al·legòric de dansa vertical a la façana de la casa de la vila i amb la traca final del desplegament del mocador casteller més gran del món, un mocador en el que hi ha els escuts de totes les colles castelleres i que s’exposarà al museu. Una representació dels Castellers de Vilafranca i dels Xicots de Vilafranca va participar a l’acte, i l’alcalde, Francisco Romero, també hi va assistir entre el públic. També els Nens del Vendrell, Minyons de l’Arboç i Bous de la Bisbal van tenir la seva representació en l’acte.

En el torn de parlaments, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va destacar que la inauguració del Museu Casteller representa un pas més en el procés d’enfortir els castells a Catalunya, destacant les colles com a ambaixadores de la cultura catalana. Per Aragonès, el museu serà una eina “indispensable per conèixer els valors dels castells” i, al mateix temps, un reconeixement per a totes les colles. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va donar la benvinguda a les colles assistents, “benvinguts a casa vostra”, va afegir.

El Museu Casteller de Catalunya està cridat a ser un dels grans revulsius de la ciutat de Valls i especialment del nucli antic. De moment, des que es va obrir al públic el 8 de setembre passat, ja han visitat l’espai més de 2.600 persones.

També et pot interessar

Comentaris