Concert de trompeta i orgue aquest diumenge a la basílica de Santa Maria

20/10/2023 - 15:00h

El duo Carles Raya i Lorién Santana oferiran un repertori molt popular des del barroc fins a la música de cinema

Aquest diumenge, a dos quarts de set de la tarda, a la Basílica de Santa Maria, se celebrarà el segon concert del cicle d’orgue “Josep Soler” oferint per primera vegada a Vilafranca d’un recital de trompeta i orgue. ELduo format pel trompetista Carles Raya i l’organista Lorién Santana presentaran un programa amb la música popular com a protagonista, a partir d’adaptacions de les obres més conegudes de la història de la música, tot fent un recorregut des del barroc fins a la música de cinema, amb autors com Georg Friedrich Händel, Johannes Pachelbel, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert i Hans Zimmer, Henry Mancini o John Williams. S’hi podrà escoltar obres com el Canon en re de Pachelbel, l’Aria de la Suite en re de Bach o temes de les bandes sonores de Pirates del Carib o Indiana Jones.  

Lorién Santana Roma va estudiar orgue amb el catedràtic Josep Maria Mas Bonet al Conservatori Superior de Música del Liceu i va rebre classes magistrals d’orgue de Daniel Röth, Jürgen Kursawa, Josef Still, Naji Hakim, Juan de la Rubia i del professorat dels Cursos d’Organista d’Església del Monestir de Montserrat. Ha fet concerts a diverses ciutats de França, Itàlia, Alemanya, Suècia; com també a la península, a les catedrals de Santiago de Compostela, Sevilla, l’Almudena i San Isidro de Madrid, a València, Aragó i arreu de Catalunya. 

Actualment combina la seva tasca docent com a mestre d’orgue i de piano, amb la professional, com a organista i pianista, organitzador de concerts, arranjador i editor musical. Exerceix com a mestre de llenguatge musical l’IEA Oriol Martorell. També és professor d’orgue als cursets d’organistes d’església de Montserrat i a la diplomatura de música sacra de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. És organista titular i mestre de capella de la Basílica de la Puríssima Concepció. També és organista/coordinador musical de diverses parròquies de Barcelona com la Parròquia de Maria Reina de Pedralbes, el Santuari de Sant Antoni de Pàdua, Parròquia de Santa Maria del Remei de les Corts.

Carles Raya Civit inicià els estudis musicals amb Alexandre Baiget al Conservatori de Terrassa, on finalitza el Grau Professional amb premi d’honor en les especialitats de trompeta i música de cambra.Posteriorment continua i finalitza els seus estudis musicals a l’ESMuC, amb Mireia Farrés i s’inicia en el món de la música antiga amb Serge Tizac. També ha realitzat diversos cursos de perfeccionament musical amb grans solistes internacionals i pedagogs com Maurice André, Bo Nilson, Spanish Brass Quintet, Douglas Prosser, Rodney Mark, entre altres. Cal destacar la seva participació a orquestres com l’OBC, Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Camerata Barroca, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (ONCA)… A més, com a solista, ha realitzat concerts amb diverses agrupacions musicals d’arreu del país i amb els organistes Oriol Pujol, Raúl Prieto i Lorién Santana. També ha gravat diversos CD’s de música folklòrica catalana, música simfònica i diversos conjunts de cambra.La seva passió per la música fan d’ell un músic complet. Un clar exemple és el reconeixement artístic que han tingut les seves composicions i arranjaments en diversos àmbits com la música folklòrica catalana, conjunt de metalls i instrument solista. Dins de l’àmbit pedagògic, és l’actual cap d’estudis i professor de trompeta de Conservatori d’Igualada. A més, és membre del grup “Animal” i realitza sovint diverses col·laboracions amb formacions musical d’arreu del país de diferents estils (clàssic, tradicional, modern…).

El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al concert i al manteniment de l’orgue i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, de les Parròquies de Vilafranca i d’Advocatium. 

Més informació a www.orguesdevilafranca.cat

També et pot interessar

Comentaris