Aquest dissabte, 8a edició del festival del dibuix Big Draw a Vilafranca

19/10/2023 - 10:00h

6 tallers d’il·lustració i dibuix repartits per diferents espais de la vila treballaran el lema “Dibuixant amb els sentits” amb tècniques i materials diversos

Aquest dissabte Vilafranca del Penedès acollirà per 8a edició el Festival del Dibuix Big Draw, un esdeveniment de reivindicació del gaudi i la pràctica del dibuix amb 6 tallers d’il·lustració i dibuix repartits per diferents espais de la vila que treballaran el lema “Drawing wiht senses” (dibuixant amb els sentits) amb tècniques i materials diversos.

El lema d’enguany és i els 6 tallers de dibuix i il·lustració que s’oferiran s’han pensat seguint aquesta premissa: interpretar el món i interioritzar les nostres vivències a través dels sentits.
Els tallers estan adreçats a tots els públics sense límits d’edat, són gratuïts i sense inscripció prèvia.
Tindran lloc de 17.30 a 20h i estaran ubicats al Claustre dels Trinitaris, a la plaça del Carme, davant del Palau Baltà, la plaça Jaume i el pati exterior de L’Escorxador.

Els col·lectius que enguany hi participaran són: l’Escola Municipal d’Art Arsenal, el Batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals, el Zig-Zag Centre d’expressió Plàstica i tres tallers a càrrec del col·lectiu Gargot, amb Muntsa González i Jordi Gordi, Mariona Ríos i Ni Serramià i Gemma Guasch i Patricia Carceller. La coordinació anirà a càrrec del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Relació, descripció i ubicació dels tallers:

LA PERCEPCIÓ DELS SENTITS
Claustre dels Trinitaris. Escola  Municipal d’Art Arsenal
Des de l’Escola d’Art Arsenal proposem un taller que gira al voltat de les nostres percepcions a partir d’una caixa. Cada paret de la caixa simbolitza un dels cinc sentits.
L’interior de la caixa representa la percepció dels sentits. Sis parets on els participants poden reproduir les sensacions mitjançant el traç, el color i les formes.

ESTAMPACIÓ AMB GOMA EVA
Plaça del Carme. Zig Zag, Centre d’expressió Plàstica (Marc Sadurní i Lluís Masachs)
Un taller pensant amb la tècnica del premsat i l’estampació. Cada alumne es crearà la seva plantilla. Podran estampar ,entintar, i reproduir la seva estampa amb la premsa.

L’ART REVELAT
Plaça Jaume I. INS Milà i Fontanals (professorat i alumnat del Batxillerat artístic)
En aquest taller, explorarem l’art de la col·laboració i la sorpresa a través del dibuix. Aquest taller ens ajudarà a explorar el procés creatiu i la importància de la comunicació en la creació artística. L’objectiu principal d’aquest taller és fomentar la creativitat, la comunicació i la col·laboració entre els participants mentre recreen obres d’art sense veure-les.

MÓN INTERIOR: VISTA I PERCEPCIÓ
Palau Baltà. Col·lectiu Gargot (Muntsa González i Jordi Gordi)
Des de l’exercici d’observar taques sorgides sobre el paper de manera atzarosa i inesperada, podem percebre la imatge que ens transmet, gràcies al nostre ric i personal imaginari. Amb uns subtils traços gruixuts obtindrem estampes úniques i irrepetibles. Un taller apte per a totes les edats que ajuda a destensar el bloqueig durant el procés creatiu.

PINTURA INVISIBLE
Pati de l’Escorxador. Col·lectiu Gargot (Mariona Ríos, Nil Serramià)
En aquest taller ens concentrarem només amb un dels nostres sentits per a crear una obra d’art sorprenent. El tacte serà l’eina que utilitzarem per descobrir diferents materials i textures. Acompanyarem en aquest viatge sensorial  als participants per a crear la seva obra tirant sorra, purpurina, sal, confetiti..sobre el paper.

ORGÀNICS
Pati de l’Escorxador. Col·lectiu Gargot (Gemma Guasch i Patricia Carcelller)
Tot el que percebem a través dels nostres sentits està en constant moviment, és orgànic i efímer. A través d’un recorregut d’experimentació, obrirem el camp perceptiu per a després plasmar aquestes sensacions en una creació artística feta d’elements naturals.

També et pot interessar

Comentaris