Els verds necessiten més de 800 persones a la pinya per apuntalar l’inèdit 9d9f

18/10/2023 - 11:30h

Els Castellers de Vilafranca engeguen una campanya per captar el màxim de camises per Tots Sants i volen tornar a fer història a la plaça més castellera

A poc més de deu dies per Tots Sants, els Castellers de Vilafranca han engegat una campanya fent una crida a afició, socis i excastellers per poder reunir el màxim de camises a plaça l’1 de novembre i fer un Tots Sants “de somni”. Així ho han explicat aquest dimarts Carles Mata i Sisco Benet, president i cap de colla. I és que amb els deures fets, deia Benet, i amb uns objectius de temporada pràcticament tots assolits amb un ampli ventall de castells de gamma extra, ara la colla vilafranquina es presenta per la seva diada amb, en paraules de Benet, “res que ens ‘apreti’”, però, això sí, no vol sentir a parlar de “relaxació”.

Els verds es mostren ambiciosos i volen fer una gran diada, i amb la frase de ‘Jo vaig fer-ho possible’, la colla es planteja una actuació de màxims amb la intenció de tirar el tres i el quatre de deu amb folre i manilles, però sobretot portar a plaça per primera vegada el 9d9 folrat, un castell inèdit fins ara però que necessita un peu de 800 persones. En cartera també hi ha el 4d9 net, que també es continua treballant. Tot plegat, però, amb un gran ventall de castells per si el pla inicial no fructifica i anar a parar a un pla B o C on seguiria havent-hi castells de gamma extra, com la torre de nou emmanillada, el 5d9f o el 4d9fa. Tot passa per fer dos assajos potents els divendres 20 i 27 d’octubre, a banda dels assajos dels dilluns i dimecres.

Tots Sants mantindrà el format de 4 colles, amb Castellers de Sants, Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró i Castellers de Vilafranca, i dilluns se sorterjarà l’ordre d’actuació. Mata i Benet van començar la roda de premsa donant les gràcies a tota la gent que va omplir el Liceu en l’acte central del 75è aniversari. “Ens vam tirar a la piscina però al final l’acte va sortir tot rodó i per això volem fer un agraïment a tota l’afició castellera vilafranquina i penedesenca i d’arreu”.

Un castell inèdit

L’equip d’enginyers dels Castellers de Vilafranca segueix trencant-se les banyes per modelar un folre inèdit com serà el del 9d9. Una construcció que requereix més de 800 persones a la pinya i que utilitza 114 castellers al folre. “Hem d’aconseguir posar a l’assaig terços i quarts dalt del folre per veure com es mou en l’arrencada aquest castell”, explicava Benet, que planteja el castell amb una sola enxaneta. Aquest seria el castell que necessita més castellers al folre, comparats amb els 78 que pugen al 3d10fm, als 89 que ho fan al pd9fmp, els mateixos que per al 4d10fm, els 64 del 7d9f, 63 al td9fm i 60 per al pd8fm. Si bé és cert que el pes del 9d9f està molt més repartit que no pas un castell de deu.

També et pot interessar

Comentaris