Camerata Penedès obre temporada a l’auditori Maria Rosa Juncosa

17/10/2023 - 14:00h

Diumenge presenta un concert sota el títol ‘La seducció de les cordes’ amb la presència de la consagrada violinista Sara Bitlloch que exercirà de concertino-directora

Aquest diumenge, a les 7 de la tarda a l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca la Camerata Penedès inicia el primer concert de la Temporada d’espectacles del seu lloc de residència. Sota el títol de ‘La seducció de les cordes: Elgar – García Tomás – Bartôk’, el primer concert comptarà amb la presència, una altra vegada, de la violinista Sara Bitlloch, que exercirà de concertino-directora.

El concert s’iniciarà amb Canción al alba de la compositora Raquel García-Tomás, una obra contemporània que ens envolta amb la seva atmosfera evocadora i lírica. La compositora ens transporta cap a l’alba, amb les seves melodies delicades i les seves harmonies subtils. Canción de Alba de Raquel García-Tomàs, és una estrena absoluta en la seva versió per ensemble de corda encarregada per Camerata Penedès.

Continuarà amb la Serenata per a cordes en Mi m op.20 d’Edward Elgar, una obra romàntica que ens sedueix amb la seva elegància i la seva emotivitat. Elgar teixeix un tapís musical de bellesa lírica amb les seves melodies seductores i els seus contrastos expressius.

Finalment, el concert acabarà amb el Divertimento per a cordes de Bela Bartôk, una obra vibrant i enèrgica que combina elements folklòrics amb la innovació moderna. Bartôk sorprèn amb les seves rítmiques animades, els seus canvis de textures i la seva vitalitat contundent musical única.
Un cop finalitzi el concert, hi haurà l’activitat Micròfon obert, on participaran tots els membres de la formació així com la compositora Raquel Garcia Tomàs.

La venda anticipada de les entrades per aquest concert, tenen un preu de 18 a 20 € a la taquilla del Teatre Cal Bolet tots els dijous no festius de 18 h a 20 h. El mateix dia del concert, es podran adquirir a taquilles al preu de 20 a 22 €.

Sara Bitlloch ha consagrat la seva carrera, sobretot en els darrers anys, a la música de cambra. Es formà amb Clothilde Munch a l’Association Musicale Vivaldi de Grenoble, amb Christian Rouquié al Conservatori de Perpinyà i amb Peter Norris, WhenZhou Li i Mauricio Fuks a la Yehudi Menuhin School de Londres. També amplià els seus estudis amb Alberto Lysy a la Menuhin Academy de Suïssa i amb Rafael Druian al Curtis Institute de Philadelphia.

Actualment és professora al Conservatori Superior de Liceu a Barcelona, i dona classes a l’European Chamber Music Association (ECMA). Com a solista, ha actuat amb la Royal Philharmonic Orchestra, l’Orquestra Simfònica de la Radio de Budapest o la Camerata Lysy, i ha tocat al costat de Yehudi Menuhin, Leon Fleischer, Miriam Fried, Alberto Lysy, Steven Isserlis, Ivry Gitlis, Christoph Richter, Jean Jacques Kantorow, Vladimir Mendelssohn, o Martin Lovett.

També et pot interessar

Comentaris