Els Xicots tornen a fer el 4d7 amb tronc íntegrament femení a Bellprat

16/10/2023 - 09:42h

Els Xicots han superat la barrera dels 200 castells i pilars portats a plaça aquest 2023

Aquest passat dijous dia 12 d’octubre, els Xicots participaven per 9a. vegada consecutiva de la Diada castellera de Bellprat, en honor a Natividad Yarza, primera alcaldessa dona de l’estat espanyol escollida democràticament. És una diada on en els troncs dels castells hi participen únicament dones. Les Xicotes hi van tornar a alçar un castell de 7 pisos, essent aquesta la sisena ocasió en que ho assoleixen en aquesta diada. Hi van actuar acompanyats per la Colla Joves Xiquets de Valls.

Les Xicotes obrien plaça amb el 4d7, castell amb tronc 100% femení que ja havien completat per la Festa Major de Vilafranca, i que altre cop es va poder completar amb total solvència i seguretat, parat per 4 baixes, i amb tota la resta de tronc format per dones, igual que altres posicions clau de pinya. En segona ronda van fer el 4d6 amb l’agulla, i per acabar la ronda de castells van completar el 3d6 amb l’agulla. Per acabar la diada van fer 2 pilars de 4 simultanis, i un tercer pilar de 4 que van portar al balcó de l’Ajuntament de Bellprat.

Prèviament a la diada es va fer una tertúlia on hi van participar diverses castelleres de les dos colles presents a plaça, i que va ser presidida per Tània Verge, consellera d’igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya.

També destacar que un grup de Xicots i Xicotes van fer la tradicional caminada Vilafranca-Bellprat la nit prèvia a l’actuació, recorrent els més de 40 quilòmetres de distància entre les dos poblacions.

La segona actuació de la setmana va ser el dissabte per la tarda a Tarragona, a la plaça del Rei, on van participar de la Diada de final de temporada de la Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau, acompanyats també per la colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Xicots hi van fer un completa actuació de castells de set i mig, on hi va destacar el 13è 5d7 de la temporada, castell amb el que van obrir rondes. A continuació van completar el 4d7 amb l’agulla, i el 4d7, finalitzant amb el Vano de 5.

Amb aquest doblet d’actuacions els Xicots han superat la barrera dels 200 castells i pilars portats a plaça aquest 2023, amb un 98% de castells descarregats, destacant els tres 4d8 assolits, i 24 castells de la gamma de set i mig.

Els Xicots encaren ja la recta final de la temporada, i segueixen la feina als assajos, enfocats a poder repetir de nou el carro gros per la seva diada del Roser, prevista pel proper diumenge 29 d’octubre a la plaça de la vila. També segueixen treballant la torre de 7 i el 3d8.

Aquesta setmana a més dels assajos habituals de dimarts, dimecres i divendres, el dissabte dia 21 d’octubre a les 18.30h. faran un assaig especial amb camisa a Cal Noi-Noi.

També et pot interessar

Comentaris