Els Castellers de Vilafranca estrenen el 5d9f a la Diada del Mercadal de Reus

Fotos: Fèlix Miró
09/10/2023 - 12:03h

Es converteix en la primera i única colla que ha descarregat aquest castell aquesta temporada i l’acompanya amb la torre de nou emmanillada

Els Castellers de Vilafranca van tornar a despuntar aquest cap de setmana en l’actuació del Mercadal de Reus on hi van portar dos gamma extra: la torre de nou emmanillada i el primer 5d9f de la temporada. Després de desmuntar un peu de la torre a la primera ronda, després de veure en la pujada que no estava ben anivellada a nivell de quints i per precaució es va decidir desmuntar-la. El mateix castell es va tirar en segona ronda que, aquest cop sí, es va descarregar tot i que no hi va mancar el treball extra de tronc i manilles. Era la tercera que descarrega la colla vilafranquina (Vilanova i la Geltrú, Santa Tecla i Reus) més una que va quedar en carregada (Mataró).

A la tercera ronda la colla de Sisco Benet va afrontar el 5d9f. La primera vegada que es tirava aquest castell a plaça, un castell amb molt de mèrit ja que feia molt pocs dies que la colla l’estava treballant. Amb un treball èpic i al límit el castell es va poder descarregar. És el primer que una colla pot descarregar-lo aquesta temporada. Els verds van acabar l’actuació amb un 4d9f de circumstàncies, el tretzè de la temporada, per acabar amb dos pilars de cinc deixant a banda un pilar de mèrit. Precisament el tronc del pilar està patint alguna renovació i això no permet veure encara un pilar més important tot i que el treball s’està fent per tornar a portar el pilar de vuit per Tots Sants.

A la mateixa diada de Reus la colla Vella dels Xiquets de Valls es va anotar la millor actuació malgrat que va sortir de plaça amb una sensació agredolça després de dues caigudes amb el 4d9fa i la td8, dos gamma extra que van quedar només carregats. Va tancar amb un 4df9 i el pilar de set amb folre. Capgrossos de Mataró i la Jove de Tarragona van sortir de plaça amb la tripleta màgica i els amfitrions els Xiquets de Reus van haver de conformar-se amb la torre de vuit folrada després de la caiguada en l’intent de 3d9f.

També et pot interessar

Comentaris