Una conferència i un concert amb Montserrat Torrent obren el cicle d’orgue a Vilafranca

06/10/2023 - 17:00h

El concert d’aquest diumenge estrena el segon cicle d’orguei està dedicat a la figura del compositor vilafranquí Josep Soler

Diumenge s’estrena el segon cicle d’orgue dedicat a la figura del compositor vilafranquí Josep Soler. Enguany, amb 4 concerts variats, en un cicle organitzat per la Càtedra Llorens i Barba Ciutat de Vilafranca de la Universitat de Barcelona, L’Agrícol i Vinseum, amb la participació dels Amics dels Orgues de Vilafranca.

El primer dels actes serà dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’auditori de Vinseum, on tindrà lloc una conferència a càrrec de Montserrat Torrent, organista nonagenària en actiu, degana de l’orgue català i col·laboradora estreta de Soler, i Agustí Bruach. L’acte s’iniciarà amb la presentació a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, i acabarà amb un concert de ‘lied’, amb obres de Soler a partir de textos filosòfics i místics de Ramon Llull a Jacint Verdaguer, a càrrec de la soprano Marga Soria i el pianista Lluís Roselló. I diumenge la basílica de Santa Maria acollirà un concert d’orgue d’homenatge a Josep Soler amb Montserrat Torrent i Agustí Bruach, a més de la intervenció dels organistes vilafranquins Berenguer Montserrat i Jonatan Carbó. Interpretaran obres de Soler, especialment alguna de les peces incloses al ‘Llibre d’Orgue de Santa Maria’, acompanyades d’obres d’altres autors estimats per Soler com Bach, Taltabull, Wagner o el pare Massana.

També et pot interessar

Comentaris