Escala Solar, present a la 21a edició de la Fira Eco Sant Cugat

05/10/2023 - 08:24h

Ponència d’Eduard Masfarné

Un any més, la 21 fira mediambiental de referència al Penedès, l’Eco Sant Cugat, ha aterrat a Sant Cugat Sesgarrigues, per difondre i donar a conèixer alternatives més sostenibles a través de conferències i expositors a totes aquelles persones sensibilitzades en la preservació del medi ambient i convertir-los en actors actius de millora i de lluita contra el canvi climàtic endinsant-los en els diferents camps de les energies renovables, la construcció i la mobilitat sostenible, l’estalvi d’aigua i alternatives de reciclatge.

Una de les novetats d’enguany va ser la xerrada a càrrec de l’empresa Escala Solar, especialitzada i amb llarg recorregut en instaŀlacions fotovoltaiques, sistemes de climatització, bateries i punts de recàrrega de vehicle elèctric. Amb el títol ‘Què hi ha de cert i què no en l’autoconsum fotovoltaic als habitatges i a les empreses?’, Eduard Masfarné, tècnic especialista en instaŀlacions fotovoltaiques amb 18 anys d’experiència, va exposar d’una manera entenedora i dinàmica tots els detalls de l’autoconsum.

La conferencia va tenir una gran d’assistència i els oients van expressar especial interès a conèixer aspectes més concrets de la legalització, l’aprofitament energètic i el càlcul en el retorn de la inversió.

Neteja del Garraf

Per altra banda, la IV Neteja del Garraf, que promou el Club Nàutic del Garraf, es va dur a terme el passat dissabte 16 de setembre per segona vegada en aquest 2023 dins del projecte Let’s Clean Up Europe, coincidint amb el Dia Internacional de les neteges de les platges. Es calcula que fins al 2040 arribaran a l’oceà fins a 37 milions de tones de residus de plàstics anualment, xifra preocupant i que convida a seguir promovent més iniciatives en aquest àmbit. Aquesta neteja es va fer al mateix entorn del Parc Natural del Garraf, a les platges i al mar, i s’hi van recollir un total de 285 kg de residus, dels quals 38 kg van ser envasos, 1,40 kg paper/cartró, 24 kg de vidre i 221 kg sense categoria. L’activitat va comptar amb 55 voluntaris. En aquesta iniciativa hi participen empreses coŀlaboradores, com Escala Solar, compromesa amb la conscienciació i sensibilització de la protecció ambiental.

Comentaris