Els Xicots segueixen sumant amb castells de set i mig

02/10/2023 - 12:00h

Els de la camisa vermella continuen avançant per poder portar el 3d8 i a torre de set abans no s’acabi la temporada

Dissabte passat els Xicots van participar a la tradicional diada castellera de Santa tecla a Sitges, al costat dels amfitrions, la Colla Jove de Castellers de Sitges, i els Castellers de Mediona. Després d’un bonic pilar de 4 caminant, amb un tronc 100% femení, els Xicots obrien la seva ronda de castells amb el 4d7 amb l’agulla. El cinquè de l’any, però especial, ja que feia més de dos mesos i mig que no el portaven a plaça, i a més ho van fer amb una jove alineació renovada del pilar central. El 4 es va anar completant amb seguretat, i el pilar de 5 es va poder també descarregar, defensant una forta sotragada a la baixada, però que tot i així no el va fer perillar.

En segona ronda van encarar el 12è 5d7 de la temporada, castell que dominen a la perfecció i els serveix per a rodar castelleres i castellers a totes les posicions. L’any passat en van fer un total de 8, xifra que enguany han superat ja amb escreix. Per finalitzar les rondes de castells, van completar un 3d7, amb la mirada posada a anar agafant mides al 3d8 que estan assajant amb força, per veure si els pot arribar abans de final de temporada. Els vermells van finalitzar l’actuació amb el dotzè pilar de 5 completat del curs.

La Colla Jove de Castellers de Sitges van fer el 4d7 amb l’agulla, el 5d7, el 3d7 amb l’agulla, i dos pilars de 4 per acabar. Els Castellers de Mediona van fer, el 3d6 amb l’agulla, un intent desmuntat de torre de sis que la van descarregar tot seguit per acabar amb el 3d7 i un pilar de 4.

Els Xicots segueixen la feina als assajos, per continuar avançant la feina per assolir els nous objectius marcats, enfocats a treballar la torre de 7 i el 3d8, castells que esperen poder portar a plaça abans de finalitzar la temporada, o almenys tenir bona feina avançada per la propera. Aquesta setmana els assajos son els habituals de dimarts i dimecres, però el divendres serà especial, ja que el faran a Sitges, en un assaig de germanor amb la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Aquest proper dissabte a les 20h. els Xicots faran la tradicional ofrena a la seva patrona, la Mare de Deu del Roser, a Santa Maria.

Les properes diades castellers dels Xicots son el dijous 12 d’octubre a Bellprat a la consolidada diada de dones, on actuaran al costat de la Colla Joves Xiquets de Valls. I el dissabte 14 d’octubre actuaran a Tarragona, a la bonica diada del Pla de la Seu, on actuaran al costat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. En 3 dies per tant, faran dues actuacions consecutives, i actuant amb les dues colles dels Xiquets de Valls.

També et pot interessar

Comentaris