Una exposició fotogràfica mostra el recorregut de Les Escoles Gelida Teatre en els 10 anys de la seva creació

28/09/2023 - 15:08h

A més d’imatges, també es poden veure fins al 15 d’octubre diferents elements de caracterització d’algunes de les obres representades

Fins el 15 d’octubre l’Espai 1880 de l’Ajuntament de Gelida acollirà l’exposició fotogràfica “10 anys llegendaris. Un recorregut per la nostra història (2013-2023)” organitzada per Les Escoles Gelida Teatre (LEG Teatre). L’exposició té com a objectiu explicar, a través de les imatges, el recorregut d’aquest grup teatral al llarg dels seus 10 anys de vida. Tot i que la fotografia té un pes protagonista, es podran veure també diferents elements de caracterització d’algunes de les obres representades.

Judit Pujol, una de les comissàries de l’exposició i membre de la junta de Les Escoles Gelida Teatre, afirma que organitzar aquesta mostra “ens ha servit per adonar-nos de la feina ingent que hem fet durant tots aquests anys per representar obres atractives i innovadores que agradin a tots els públics”.

Des de la seva creació, Les Escoles Gelida Teatre ha representat una desena d’obres, algunes de les quals escrites per membres de l’entitat. Una de les característiques que defineix aquest grup és que procura representar obres escrites pel seus membres, ja que d’aquesta manera es fomenta que tothom qui ho vulgui pugui explorar la seva capacitat per crear i dirigir una peça.

“Amb aquesta exposició, hem volgut ressaltar la vessant creativa de la nostra agrupació i l’aposta que s’ha fet des del primer dia perquè els infants i joves tinguin un lloc dins la formació teatral”, explica Pujol. De fet, Les Escoles Gelida Teatre va néixer gràcies a la iniciativa d’un grup de pares i mares de les dues escoles de Gelida, Montcau i Les Fonts, als quals els agradava fer teatre i volien compartir aquesta passió amb els seus fills i filles.

Aquesta exposició forma part dels actes de celebració del 10è aniversari de l’agrupació. El tret de sortida va ser la representació, el mes d’abril, de l’obra La nostra llegenda de Sant Jordi, la primera que va interpretar el grup l’any 2013, escrita i dirigida per Irene Puig i Campreciós, membre de la junta de l’agrupació teatral.

La mostra es podrà visitar els divendres de 18 a 20 hores; els dissabtes de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores i els diumenges de 12 a 14 hores.

Actualment, Les Escoles Gelida Teatre està formada per més de 80 membres d’edats tan diverses com els 79 i el 4 anys. Forma part de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP) i de La Federació Catalana de Teatre Amateur.

També et pot interessar

Comentaris