El farmacèutic i enòleg Ramon Viader presenta a Vilafranca el llibre “España en el cambio de siglo”

28/09/2023 - 11:03h

La presentació tindrà lloc avui al Claustre de Sant Francesc i anirà a càrrec dels expresidents de Vinseum, César Martín i Pere Anton Amador

El farmacèutic i enòleg Ramon Viader (Sant Sadurní, 1948) presentarà avui, a les set del vespre, al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, el seu llibre España en el cambio de siglo. Memorias y reflexiones de un ciudadano (Editorial Mascarón de proa, 2023), una mirada personal i intransferible sobre un seguit de temes relacionats amb l’actualitat i la història. A la presentació intervindran dos expresidents de Vinseum, César Martín, que actuarà com a mestre de cerimònies, i Pere Anton Amador, qui serà l’encarregat de fer la glossa del llibre.

Com el seu autor el defineix en el pròleg, España en el cambio de siglo. Memorias y reflexiones de un ciudadano, recopila un seguit de textos de procedència diversa en els quals Ramon Viader fa un recorregut per la història –tracta qüestions com la guerra civil, la seva infantesa a la dècada dels cinquanta del segle passat o la lluita antifranquista- i s’entreté a reflexionar sobre temes d’actualitat, com ara la monarquia o l’independentisme. A banda d’aquestes qüestions, Viader, com no podia ser d’una altra manera tractant-se d’un professional de la sanitat, dedica una sèrie de capítols a qüestions relacionades amb la salut, alhora que reflexiona sobre aspectes de caire filosòfic i econòmic, entre molts altres temes vistos a través de la mirada personalíssima de l’autor.

Home vital i vitalista, la trajectòria professional de Ramon Viader s’ha centrat en dos àmbits: la farmàcia i les anàlisis clíniques, d’una banda, i, de l’altra, la ciència enològica. Precisament, ha estat en l’àmbit de l’enologia en el qual el científic sadurninenc ha obtingut un reconeixement internacional. No endebades és president emèrit de la Federación Española de Asociaciones de Enólogos i de la Union Internationale des Oenologues. Entre altres càrrecs, Viader va ser, entre 1989 i 2012, membre del grup d’experts de la Sucomissió de Mètodes d’Anàlisi de l’Oficina

Internacional de la Vinya i el Vi. Fruit de tota aquesta activitat són les desenes d’articles publicats a revistes especialitzades, així com el centenar de conferències pronunciades en congressos internacionals relacionats amb l’estudi de la vinya i el vi. Aquest perfil científic es completa amb una constant inquietud i curiositat intel·lectual relacionada amb la vida humana.

També et pot interessar

Comentaris