Guardafuegos fa un avançament del seu nou àlbum ‘Un billete con ventana’

28/09/2023 - 09:03h

La cançó “No entendiste nada” és tota una declaració de principis del grup, una mostra del rock de tall clàssic tan representatiu de la banda

La banda del Vendrell Guardafuegos presenta “No entendiste nada”, primer avançament d’un nou àlbum, el quart de la seva carrera, que portarà per títol ‘Un billete con ventana’ (La Produktiva Records) i veurà la llum a principis de 2024. La cançó, que es pot escoltar a Spotify i a les diferents plataformes, ve acompanyada d’un vídeo-lyric. “No entendiste nada” és tota una declaració de principis del grup, una mostra del rock de tall clàssic tan representatiu de la banda. Gravada als estudis La Casamurada del Baix Penedès (Tarragona), amb Pepo López a la producció, és una cançó fresca i despreocupada, que avança propulsada per les seves guitarres stonianes i un teclat juganer, i no baixa el pistó en cap moment, especialment en la seva lluminosa tornada.

Suposa un acostament a l’essència més pura del rock’n’roll, desposseint-lo d’ínfules superficials i fent una crida a gaudir de la vida i de la música sense grans pretensions ni prejudicis. Així explica el significat del tema Rosendo Hernández, cantant i compositor principal del grup: “Per nosaltres, el rock and roll és ficar-nos en una furgoneta i fer quilòmetres, com més millor. Tot el que fem respon a aquest fi, la resta no ens interessa”. El viatge de Guardafuegos comença el 2015, quan Rosendo Hernández i Marc Guitart s’uneixen amb el propòsit d’indagar en el rock d’arrels americanes, amb un peu al folk i un altre al country.

Des que el 2016 van publicar el seu primer EP homònim i autoeditat, han alternat els escenaris amb altres llançaments com un segon EP, ‘Mientras Todo Cambia’ (2018) i el seu primer LP, ‘Lo que tenga que ser’ (2021), que han presentat amb prop de 50 concerts per Catalunya, l’Aragó, el País Valencià, Andalusia i Madrid. ‘Un billete con ventana’ es publicarà de la mà del segell discogràfic La Produktiva Records i amb la col·laboració de Red Shoes Comunicación. L’àlbum, gravat als estudis La Casamurada, conté vuit nous temes del grup tarragoní, i ha estat produït per Pepo López (Quique González, La Cabra Mecánica, Chivo Chivato), amb el suport de Jesús Rovira (Lax’n’Busto).

També et pot interessar

Comentaris