El CCBP presenta un nou pla d’ocupació que beneficiarà un centenar de persones del Baix Penedès

Presentació del nou pla ocupacional al Baix Penedès (Foto: CCBP)
27/09/2023 - 17:00h

L’anomenat projecte Innovadors i Experimentals estarà centrat en l’economia verda i les energies renovables

L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha presentat aquest dimecres en roda de premsa conjunta amb l’Ajuntament del Vendrell i l’Ajuntament de Calafell el nou programa de projectes Innovadors i Experimentals que es durà a terme durant els propers mesos a la comarca del Baix Penedès, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que compta amb el suport dels gremis professionals comarcals.

Aquest projecte va dirigit a persones en situació de cerca de feina. L’objectiu del programa és trobar persones interessades en formar-se en els llocs de treball en els quals hi ha demanda a la comarca. Per aconseguir-ho es realitzaran accions per millorar l’ocupació i fomentar el treball conjunt per millorar el desenvolupament econòmic de la comarca del Baix Penedès.

El president del CCBP, Ramon Ferré ha destacat que “tenim moltes empreses comarcals que no troben fusters, lampistes, etcètera, i falten persones disposades a treballar en aquests oficis. A la vegada, hi han molts perfils professionals relacionats amb el món de la construcció que no s’han reciclat i no estan preparats per treballar amb les noves exigències ambientals o no saben utilitzar nous materials, fer aÏllaments tenint en compte les noves normatives de construcció”.

“Per això cal adaptar el model productiu als nous temps i guanyar competitivitat formant persones amb les professions on hi ha demanda”, ha continuat Ramon Ferré.

A la roda de premsa d’aquest dimecres també hi han participat Baltasar Santos, regidor de Transformació digital de l’Ajuntament del Vendrell; i Maria Elena Rubio, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Calafell. Tots dos polítics han valorat molt positivament aquest programa com una gran oportunitat per oferir a les empreses de la comarca del Baix Penedès els perfils professionals que demanden, guanyar competititvitat i ajudar a reduir l’atur.

Subprojectes

El programa Innovadors es divideix en 7 subprojectes diferents, dels quals aquest dimecres se n’han presentat 3:

Tast d’oficis i professions, a càrrec de l’Àrea d’Ocupació del CCBP. Aquest programa té per objectiu impulsar la reconversió de perfils professionals vinculats a la construcció i la instal·lació cap a l’economia verda i les energies renovables, mitjançant unes accions formatives per tal d’adquirir les habilitats i coneixements necessaris. Se’n podran beneficiar 40 persones. Es preveu realitzar la selecció de participants a l’octubre, i realització accions formatives als mesos de novembre i desembre, i Tastets a partir del mes de gener 2024.

Escape room professional, a càrrec de l’Ajuntament de Calafell. Se’n podran beneficiar una trentena de persones en situació d’atur. Aquest programa té per objectiu suport als participants mitjançant l’acompanyament i l’assessorament personalitzat, per tal de millorar les seves oportunitats d’ocupació (especialment en el sector de les energies renovables) i, al mateix temps, millorar la qualitat dels llocs de treball i la competitivitat de les empreses. Començarà aquest proper mes d’octubre.  La inscripció es pot fer clicant aquí.

Sensibilització del sector verd en espais de coworking, a càrrec de l’Ajuntament del Vendrell. En aquest programa, es vol sensibilitzar a la població sobre les oportunitats que ofereix el sector de l’economia verda i les energies renovables tant a nivell empresarial com ocupacional a través de cicles de conferències, networkings i activitats de sensibilització, mitjançant els espais de coworking existents de la comarca. Se’n podran beneficiar 50 persones en situació de cerca de feina. Aquest programa s’iniciarà durant el mes de novembre i fins el març de 2024.

Totes les persones interessades s’hauran d’inscriure telemàticament o per telèfon a qualsevol de les tres àrees d’Ocupació implicades (Consell Comarcal del Baix Penedès, a ocupacio@baixpenedes.cat; Ajuntament del Vendrell, a l’adreça informacio@leina.org; o al’Ajuntament de Calafell, a treball@calafell.cat).

També et pot interessar

Comentaris