‘Espais mítics’ s’inaugura aquest divendres al celler Jean Leon

27/09/2023 - 13:00h

L’exposició s’inaugura juntament amb la presentació del llibre ‘Entretrés’ que inclou les obres exposades

El celler Jean Leon torna a submergir-se en el món de l’art i acull l’exposició de l’artista multidisciplinari Antonio Hervás Amezcua, pintor, gravador i escultor d’origen andalús establert a Catalunya. Amb el nom ‘Espais mítics’, la mostra proposa al visitant un viatge artístic a través de l’oli, l’escultura i l’aquarel·la per llocs físics, simbòlics i literaris amb un conjunt de peces de gran bellesa, que combinen la força del color i una textura matèrica amb matisos poètics.

Part d’un llibre

Les aquarel·les exposades formen part del llibre artístic ‘Entretrés’, que ha creat el pintor juntament amb la poetessa Lola Irún i l’escriptor José Luís Atienza i que parla del pas del temps i de la vida, des de la passió per la pintura, la literatura i la idea que les arts han de practicar el mestissatge. L’obra d’Hervás, que domina un ampli ventall de gèneres i tècniques que van des de la pintura i el gravat, a l’escultura, l’obra mural i l’orfebreria, ha estat exposada en països com Brasil, Estats Units, Islàndia, Alemanya, Finlàndia i Israel.

L’exposició ja es pot visitar en horari d’obertura del celler. L’acte d’inauguració tindrà lloc avui, a les 19 hores, amb la presència de l’artista. L’acte consistirà en una visita guiada de l’exposició i la presentació del llibre Entretrés per part dels autors, i culminarà amb una degustació de vins Jean Leon i una selecció de formatges artesans. L’accés és gratuït tot i que cal reserva prèvia. El llibre està a la venda al celler. Jean Leon acull de manera recurrent exposicions pictòriques i activitats artístiques pel vincle històric que sempre ha mantingut amb el món de l’art. Un vincle que es remunta a finals dels anys setanta quan Jean Leon va voler plasmar l’art en les etiquetes d’algunes anyades especials del seu Gran Reserva. A partir dels noranta, aquesta es va convertir en una pràctica habitual per vestir aquest vi, el Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que ha lluït les obres d’artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijoan, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovat, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris