Torna la fira mediambiental del Penedès a Sant Cugat Sesgarrigues

22/09/2023 - 12:00h

Diumenge, coincidint amb l’últim del mes de setembre, té lloc l’Eco Sant Cugat, que enguany arriba a l’edició número 21

Com cada any, l’últim diumenge de setembre l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues organitza l’Eco Sant Cugat. La cita serà aquest diumenge, encara que la inauguració oficial es farà el dia abans, demà dissabte, en el marc de la Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès. Aquest any arriba a la 21a edició sota les premisses de consum responsable, salut i medi ambient, en un certamen que ja està plenament consolidat i es postula des del primer dia amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania en plena crisi climàtica. Es podran trobar estands de temàtica ecològica i una gran varietat d’actes paral·lels per a tots els públics.

Conscienciar el públic

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que treballa per augmentar la consciència pública sobre temes ecològics, promoure la sostenibilitat i educar el públic visitant sobre les accions individuals i col·lectives que es poden prendre per cuidar el medi ambient.

Els actes de la fira s’iniciaran demà, dissabte, amb un passi del documental Els paisatges de l’aigua a la Vegueria Penedès, amb la presència d’experts en la gestió eficaç de l’aigua, tan important en temps de sequera i manca de precipitacions.

Per a l’endemà, diumenge, pels carrers del municipi, tindrà lloc la fira amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, i entitats i comerços del municipi. També s’han programat xerrades, conferències, tallers i jocs per a tota la família, un ‘plogging’ per recollir deixalles de l’entorn del municipi, una caminada, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, diferents activitats de salut, una trobada de plaques de cava i concerts en viu per amenitzar el nou espai de degustació.

Els més destacats

L’Eco Sant Cugat es du a terme ininterrompudament des del 2003 i omple els carrers del municipi amb estand i visitants, cosa que converteix Sant Cugat Sesgarrigues en el referent mediambiental de la comarca. Una de les novetats de l’edició d’enguany serà l’espai de música en viu i una zona de degustació de cervesa artesana i vins i caves de km0 i ecològics. Serà el diumenge a la plaça de l’Ajuntament, on actuarà el duet de versions Aida i Júlia a la 1 del migdia, i el grup Juliol a les 7 de la tarda.
A l’espai gastronòmic hi serà La Manela by Artcava i la seva inconfusible food truck. Així, des de bon matí i fins després de dinar es podrà visitar aquest espai, ubicat al Pati de l’1 d’Octubre de 2017 del Centre Cívic. A més a més, per amenitzar la sobretaula a partir de les 3 de la tarda hi haurà un concert amb l’artista Gala Cañís.

D’altra banda, també s’han programat xerrades de divulgació ambiental per informar i conscienciar el públic sobre els problemes ambientals actuals i futurs, i per fomentar el debat, intercanviar idees i promoure la responsabilitat individual i col·lectiva. Totes es faran al centre cívic i tractaran de: ‘Les Comunitats Energètiques: un nou model energètic per la sobirania energètica dels municipis’ (a les 11), ‘Les línies de Molt Alta Tensió: projecte “Clúster Begues 400”, un model desfasat i depredador del territori’ (a les 12), ‘Què hi ha de cert i què no en l’autoconsum fotovoltaic als habitatges i a les empreses?’ (a les 5 de la tarda) i ‘La reforestació com a solució al canvi climàtic’ (a les 6).

Totes les activitats es desenvoluparan als carrers del municipi i tota la informació relativa a la fira es pot consultar al web www.ecosantcugat.cat.

Comentaris