Els municipis del Penedès Marítim mantenen les seves reivindicacions per la millora de la mobilitat

18/09/2023 - 13:49h

Els alcaldes demanaran una reunió amb la consellera de Territori

S’ha dut a terme la primera trobada del Pacte del Penedès Marítim del curs polític, després de les eleccions municipals, per acordar les reivindicacions per la millora de la mobilitat. En aquest sentit, s’han definit dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions pel tràfic recurrent al peatge de Vallcarca.

Durant la reunió també s’ha acordat reivindicar una millora en el transport públic en clau interna de l’eix Penedès Marítim, entre El Vendrell i Sitges, i en clau externa, entre el conjunt de la vegueria del Penedès i l’àrea metropolitana de Barcelona.

Des del Pacte Penedès Marítim es demanarà una reunió amb la consellera de Territori, Ester Capella, per traslladar aquestes demandes, amb la voluntat de treballar amb complicitat i de ser constructius. Segons la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, “malauradament el pas del temps està fent evident les mancances i els greuges en mobilitat del nostre territori respecte a la resta del país i, per tant, hem de treballar amb aquesta eina per buscar solucions en el conjunt de la societat”.

Per la seva part, Jaume Casañas, primer tinent d’alcaldia de Cunit, ressalta que “les solucions de mobilitat van lligades a la transformació de la C32 com a ronda del Penedès Marítim”. El Pacte del Penedès Marítim està integrat pels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles, Olivella, Cunit, Calafell i el Vendrell, el Consell Comarcal del Garraf, el Consell Comarcal del Baix Penedès, Comissions Obreres, Unió General de Treballadors, la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, el Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf i l’associació ciutadana Xarxa Penedès Marítim.

També et pot interessar

Comentaris