Els Castellers de Vilafranca porten el 3d10fm a la diada del primer diumenge a Santa Tecla

Fotos: Fèlix Miró
17/09/2023 - 22:56h

Tot i deixar-lo en carregat és fins ara l’única colla que ha superat la barrera dels castells de deu aquesta temporada i l’han acompanyat amb la torre de nou emmanillada i el 4d9f

La torre de nou emmanillada era el castell escollit de sortida pels Castellers de Vilafranca que obrien la Diada del primer diumenge de Festes per Santa Tecla a Tarragona. La torre es podia carregar amb solvència tot i el tremolor d’una estructura molt fràgil. Després d’un bon treball de les manilles i els castellers de tronc, en especial el pis de quarts i quints completaven la segona de la temporada a més d’una de carregada, és la 123a de tota la seva història sent la colla de llarg que més n’ha descarregat. Un castell que donava tranquil·litat a la colla per afrontar el castell top de segona ronda.

Decisió valenta

Si bé el reclam en els dies anteriors a la diada tarragonina perquè la colla pogués tenir el màxim de camises la tècnica decidia que el castell escollit era el 3d10fm, un castell que la colla vilafranquina ha estat l’única que l’ha provat i descarregat aquest any en concret per Sant Fèlix. El castell pujava tremolós però amb convicció malgrat que s’anava tancant perillosament pels pisos superiors però s’acabava carregant. Malgrat el gran treball quan ja eren fora enxaneta i aixecadora i els dosos sortien el castell es trencava pel pis de quints. Per bé que la caiguda del tronc no revestia conseqüències sí que la pinya poc compactada no podia resistir tot el pes de la caiguda i s’obria de tal manera que molts castellers de la pinya en sortien un xic mal parats i algunes contusions que per sort no tindrien conseqüències negatives.
Els verds escollien el 4d9f per tancar la diada, el desè de la temporada que podien descarregar sense més complicacions. La colla finalment decidia no optar per un pilar de mèrit perquè una membre del pilar quedava tocada de la caiguda del tres i tancaven diada amb dos pilars de cinc i dos de quatre.

La Vella es redimeix

A l’actuació d’aquest diumenge la Colla Vella dels Xiquets de Valls es redimia després d’un Sant Fèlix amb un regust agredolç. Així, la colla vallenca descarregava el 4d9fa, el seu primer quatre de nou net de la temporada, castell que només havia completat la seva eterna rival, la Joves i per Sant Fèlix; i l’acompanyava del 3d9f per fer el pilar de 7 amb folre com a pilar de mèrit.
La Jove de Tarragona descarregava la seva primera td9fm de la temporada -i tercera del seu historial- com el seu millor castell de l’actuació i els Xiquets de Tarragona ho feien amb el 3d9f.

També et pot interessar

Comentaris