El vilafranquí Ot Font buscarà el títol de campió mundial després d’haver aconseguit l’europeu

15/09/2023 - 17:00h

El patinador de categoria júnior és una de les grans promeses europeees

El patinador vilafranquí del CPA Torredembarra Ot Font continua fent camí en el món del patinatge artístic i, amb només 18 anys, s’ha convertit ja en una de les grans realitats d’aquest esport.
Font acaba de guanyar la medalla d’or del campionat d’Europa de categoria júnior en la modalitat Solo Dance, que va tenir lloc a la ciutat italiana de Ponte di Legno. El títol s’afegeix a la seva ja llarga llista d’èxits. Ha estat campió de Tarragona, de Catalunya, d’Espanya i ara d’Europa a títol individual i campió de Catalunya i d’Espanya per parelles. Igualment, és subcampió europeu per parelles, sempre en categoria junior.

El títol aconseguit a Ponte di Legno ha estat molt brillant. Font va sumar 131,46 punts i va deixar el segon classificat 14 punts per sota, una distància molt inusual en aquest esport. “El cert és que, habitualment, hi ha molt poques diferències entre els primers classificats, i haver aconseguit distanciar el meu principal rival a 14 punts és un motiu d’orgull afegit”.

Després de l’or a Itàlia, el penedesenc no para. La setmana que ve marxa cap a Colòmbia per disputar-hi el mundial. Entre els dies 19 i 24, Font tractarà de completar el seu tríptic particular de medalles i títols. “Intentaré estar al meu màxim nivell. A Colòmbia em trobaré amb els mateixos rivals que he tingut a l’Europeu, afegint-hi un brasiler i un colombià, a més d’un italià que no ha pogut competir a Ponte di Legno. Buscaré el títol, encara que no és fàcil”.

Serà la seva darrera competició com a júnior. Amb 18 anys, a partir de l’octubre ja entrarà a la categoria sènior. “En el meu primer any de sènior em centraré, sobretot, a gaudir a la pista. No crec que sigui bo per mi començar ja a buscar resultats. Cal anar pas a pas”, confessa.
Ot Font va començar a practicar el patinatge artístic amb només 3 anys. Abans havia provat la natació i l’hoquei, però va ser al patinatge on va trobar el seu lloc. No es pensava convertir-se en un patinador de nivell internacional, però ara que s’hi troba encara gaudeix més del fet de patinar.

Reclama, això sí, una mica més d’atenció de Vilafranca i del conjunt del Penedès. “És un esport minoritari i a la meva família li costa molts esforços econòmics que jo pugui ser a tots els campionats”, assenyala.
De fet, per anar a l’Europeu de Ponte di Legno s’ha hagut de pagar el viatge, perquè la federació només cobria les despeses d’hotel. Al mundial de Colòmbia, l’ens federatiu sí que pagarà el viatge a més de l’estada.

Tot plegat, un exemple de dedicació i amor per un esport que no té el mateix favor mediàtic i econòmic que tenen molts altres, però que per a Ot Font forma part de la seva vida. Un campió vilafranquí que, de moment, no ha tocat sostre. La següent parada, Colòmbia.

També et pot interessar

Comentaris