La nova Escola de Teatre del Casal presenta un nou projecte pedagògic

07/09/2023 - 14:00h

La nova etapa manté teatre i cant i incorpora circ, cor escènic, cinema, monogràfics i assessorament a companyies i actors

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions a totes les activitats que concentra el Casal de Vilafranca: dansa, bàsquet, restauració de mobles, belles arts, ioga, sensibilització musical, Humanitats, converses en anglès… i teatre. L’Escola de Teatre del Casal arrenca el seu vintè aniversari amb un nou projecte, dirigit per Marta Casas, que pretén diversificar i professionalitzar l’oferta a la vegada que n’individualitza la posada en escena, adaptant-se a les necessitats d’infants, joves, adults i sèniors i dels diferents grups i classes que es duran a terme.

Una de les novetats més destacades d’aquesta nova etapa és que l’oferta creix: hi haurà teatre i cant, però també anàlisi de cinema, cor escènic, música, circ, tallers de clown i titelles, teatre musical, monogràfics i sortides, classes per aprendre a exposar i parlar en públic i un assessorament a actors i actrius i a companyies que vulguin anar més enllà. Tot plegat, amb un equip de 13 docents formats específicament en arts escèniques i amb una experiència sòlida, que els fa ideals pel nou impuls que busca l’escola. Alguns d’aquests professors són Mario Larrubia, Maria del Rio, Rocío Vinyals, Mar Pawlowsky, Clara Cols, Berta Junyent, Lindes Farré, Marc Jobani o Maria Hill, entre altres.

“Volem que l’escola, a banda de les classes, també sigui un espai obert de creació, on puguem oferir el Casal a artistes i companyies i acompanyar-los en el procés creatiu i la postproducció” afegia la directora Marta Casas. Per Casas, és important que l’escola treballi les diferents disciplines de manera integral, des dels més petits als més grans de l’escola, i que incorpori la creació en tots els seus estrats. “Volem una oferta de qualitat però som una escola, i per això tenim molt clar els nostres objectius i que treballem amb persones, amb el nostre cos i bagatge; i l’instrument, que som nosaltres mateixes, té molt potencial amb les arts escèniques per al desenvolupament personal a nivell emocional, físic i cognitiu”. Per la directora és molt important el joc, el respecte mutu, l’esperit crític i creatiu i el treball en equip.
L’escola de Teatre del Casal també serà llavor del projecte per a adolescents La Força del Teatre i acompanyarà iniciatives del Casal com són el Premi Rosa Florido, el Festival Escena Penedès o el projecte “Reconnectem-nos” de la Federació d’Ateneus.

També et pot interessar

Comentaris