El Teatre Casal presenta 16 espectacles professionals per la nova temporada

06/09/2023 - 15:35h

La programació arrenca el proper 17 de setembre amb el monòleg de Luis Zahera ‘Chungo’

El Casal de Vilafranca ha presentat aquesta setmana els espectacles professionals que formaran part de la nova temporada que arrencarà aquest setembre i que s’allargarà fins al mes de febrer. En total setze propostes que amb tota probabilitat s’incrementaran al llarg del temps. Marcel Esteve, president de l’entitat remarcava la voluntat de l’entitat de continuar “que aquest teatre sigui un espai viu per les arts escèniques”. Esteve explicava que el Casal ve d’un últim any “satisfactori” amb 29 espectacles dels quals 10 van ser creacions pròpies i un total d’11.687 espectadors. “La normalitat ja és un fet”, deia Esteve a qui acompanyaven Jordi Solà i Elvira Mestres, membres de la junta directiva. De la seva banda, el gerent del Casal, Salvador Casals apuntava que “aquest és un avançament perquè finalment acabem fent molta més activitat de la que avui presentem perquè la nostra programació es nodreix de tot allò que busquem però sobretot de tot allò que té qualitat i que nosaltres podem incorporar a la nostra programació. Casals detallava tots els espectacle que a partir del 17 de setembre tindran lloc al Casal.

Durant la programació que es pot consultar íntegra al web teatrecasal.com hi haurà monòlegs amb Luis Zahera i Galder Varas, aquest darrer amb les entrades pels dos passis ja exhaurides, es celebrarà la 6a edició del Festival Escena Penedès amb cinc representacions dels grups amateurs del territori i l’obra “Més enllà de l’hostal”, de Portals Escena de Calafell, guanyadora del 9è Premi Rosa Florido; s’hi acollirà la darrera producció de comèdia dirigida per Ramon Madaula, “El Tigre”, i hi haurà un espectacle d’”Impro Show!” i una producció inspirada en Guimerà de la Xarxa de Teatres i Ateneus de Catalunya, “He mort el pop”.

El Teatre del Casal també recupera alguns dels seus clàssics amb la màgia nadalenca: al desembre s’ha programat l’espectacle “Strafalari” del Mag Lari, el ballet “El Trencanous”, a càrrec del Ballet Clásico de Cuba, i el dia 25, com ja es tradició, es celebra el Concert de Nadal amb la reconeguda orquestra de La Principal de la Bisbal que enguany arriba a la 39a edició. Les propostes nadalenques es clouran al gener, amb el ballet “El llac dels cignes” a càrrec del Ballet de Kiev. La programació també manté una representació d’esbart, en aquest cas amb un recull de danses a càrrec de l’Esbart de Sant Cugat, i oferirà, aquest mes d’octubre, un concert tribut a Mecano amb el grup Aidalai, per reviure un dels millors grups del pop-rock dels vuitanta.

Pel que fa a la programació infantil, la Junta Directiva considera que les propostes de La Xarxa de Cal Bolet i l’Auditori Municipal cobreixen aquest nínxol amb qualitat i posen el teatre a la seva disposició. A més, no descarten programar algun espectacle familiar durant el curs i continuen apostant per les projeccions mensuals del CineXic a la Sala Zazie Casal, que començaran el 29 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris