L’Electrovinyes arriba a la desena edició amb un destacat cartell

06/09/2023 - 13:00h

Valentina & The Electric Post, Aurehl, Núria Garcia i els Electrospas formen el cartell d’un festival que es farà al mirador de la Muntanya de Sant Pau aquest dissabte

El Mirador de la Muntanya de Sant Pau (Miravinya) acull aquest dissabte la desena edició de l’Electrovinyes amb un cartell del tot interessant amb noms com Valentina & The Electric Post, Aurehl, Núria Garcia i els Electrosopars amb Transgress Dj.

Una edició en un marc especial per celebrar els 10 anys d’aquesta iniciativa Brave Coast que ha acollit les propostes independents d’avantguarda més prolífiques de l’electrònica catalana.

En aquesta edició hi haurà pop electrònic amb molta personalitat amb el nom de Valentina Risi i Ildefonso Alonso, que fa temps que sorprèn amb propostes singulars i profundes. Van aparèixer el 2019 i fins aleshores han estat aportant una veu original i desafiant al panorama musical català.

Expliquen històries de les dones que duen a dins: la feminitat que no ha trobat el seu lloc, la que ha après a ser freda davant les emocions, la que té un somni. Ho expliquen a través d’arranjaments que freguen el New Wave i el Glam, per l’èpica rítmica, sintetitzadors i l’actitud rockera de les guitarres.

The Line és el seu segon treball. Un disc meditatiu i progressiu, que avança implacable seguint una línia, cançó a cançó. Un disc amb el qual han explorat terrenys molt més electrònics, però on tornem a trobar la veu de Valentina descaradament sincera. I una instrumentació minimalista, que gairebé arriba a desaparèixer, però que per moments ens envolta amb un mantell de textures.

Aurehl és un duet de Barcelona format a principis del 2018 per Itziar Lember i Jiroz. Les seves cançons són sorprenents, inusuals i atípiques i presenten una foscor melancòlica, que es mou entre sons sintetitzats, textures i relats que ens submergeixen en universos onírics amb unes músiques que, si tens la oportunitat de viure-la en directe, notaràs com t’envolta i t’acaricia la pell, una experiència única.

Aquest 2023 estaran presentant el seu nou EP “Smogland” que aviat també sonarà a l’Electrovinyes!
Núria Garcia és violinista i productora de música electrònica. Tot i que aquestes disciplines sonen dispars, amb la seva gran sensibilitat i carisma, Garcia aconsegueix crear un perfecte i inimitable ambient sonor amb la seva unió. El seu estil imponent connecta a la perfecció el pols dels ritmes electrònics amb les vibracions hipnòtiques dels seus potents baixos, els seus càlids sintetitzadors i el toc impecable d’un delicat i commovedor violí elèctric elevant el cos i ment a unes sensacions i vibracions que mai abans s’ha experimentat.

“Breathless” és el seu primer treball d’estudi, en directe no ha parat i darrerament ha seguit girant-lo també per les Illes Canàries.

Transgress Dj amenitzarà els #Electrosopars. Gairebé 20 anys produïnt electrònica lo-fi. Entre les seves produccions destaquen “Magic Count”, “Pop Secret” i “Ultramort”; però enguany, per tancar la nit, Transgress presenta el seu set més desenfadat com a Dj amb influències de l’escena electro francesa i una personalitat que desemboca en una sessió amb loops infinits, equalitzacions impossibles i remescles sinistres que ha passejat per les principals sales, clubs i festivals underground de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris