La vilafranquina Mònica Guilera completa amb el seu equip una ultra trail de 311km al Mont Blanc

05/09/2023 - 11:02h

Va formar part d’una formació mixta catalana

La ultrafondista vilafranquina Mònica Guilera ha tornat a demostrar el seu nivell en curses de gran resistència formant part de l’equip mixte “Epique.cat” que ha participat a la ultra trail “Petite Trotte a Leon”. La formació catalana va ser la primera que va completar la prova a la seva categoria d’equip mixte. La ultra es desenvolupa a l’entorn del Mont Blanc i s’han de cobrir 311km amb un desnivell acumulat de més de 25 mil metres.

La formació de Guilera va cobrir el traçat en un temps global de 119hores, 29 minuts i 19 segons. Són gairebé sis dies de competició seguint camins i senders que cada edició són diferents als de l’any precedent. El sentit de l’orientació és una de les principals virtuts que han de desenvolupar els participants per poder arribar a la meta.

De fet, no hi ha classificació final de la competició i arribar ja és el premi que busquen els diferents equips. Per a formar part d’un equip, s’ha de presentar un expedient previ que demostri l’experiència en aquest tipus de traçats de tanta exigència física i mental