El vilafranquí Ibra Chakir, 24è a la prova de marató del mundial de Budapest

27/08/2023 - 12:48h

Ha signat un temps de 2h13’44”

L’atleta vilafranquí Ibrahim Chakir ha completat aquest matí el seu primer mundial i ho ha fet amb un destacat 24è lloc a la prova de marató. Chakir ha signat un temps de 2h 13minuts i 44 segons. Els seus companys de selecció, Tariku Novales i Ayad Lamdassem s’han classificat en els llocs 21 i 22 de la competició, molt a prop del penedesenc.

El guanyador de la marató i medalla d’or del mundial ha estat l’ugandès Victor Kiplangat que s’ha encarrregat de destronar els atletes etíops del calaix més alt del podi. Kiplangat ha signat un temps de 2h 8 minuts i 53 segons. La medalla de plata ha estat per a l’israelià Maru Teferi (2.09.12) i el bronze per l’etíop Leul Gebresilase (2.09.19). Els atletes kenians han estat els altres grans derrotats de la cita mundialista amb un vuitè lloc de Titus Kiproto com a millor resultat.

Pel que fa a Ibra Chakir, el vilafranquí s’ha mantingut al grup capdavanter de la prova fins la mitja marató. A partir d’aquí s’ha despenjat i ha cedit terreny. A l’entrar al castell de Buda, el penedesenc ocupava el lloc 24 a 2’18” del capdavant de la carrera. Al final, ha acabat certificant aquesta mateixa 24ena plaça de la sempre exigent marató. La de Budapest ha estat la primera gran cita mundialista de Chakir que continua apuntant molt amunt en la seva trajectòria esportiva.

També et pot interessar

Comentaris