Recordant aquell primer 3d10fm descarregat dels Castellers de Vilafranca fa 10 anys

24/08/2023 - 16:00h

Els Verds havien estat els primers en carregar-lo i fins aquella data n’havien carregat 7 a banda de 21 intents

Aquest 30 d’agost es compliran 10 anys del primer 3d10fm descarregat dels Castellers de Vilafranca. “Va ser apoteòsic”. Així és com recorda Pere Almirall, que aquell any era el cap de colla dels Verds i apunta com l’any anterior es va decidir deixar-lo a banda pels continus fracassos. “Ens vam dedicar tot el 2012 a treballar-lo per afrontar-lo amb garanties l’any següent”. I el treball va donar els seus fruits. “Es van fer passos molt importants a nivell de folre i manilles”, explica. L’assaig del dia abans fins i tot ja es van col·locar setens, un fet que recorda Almirall no s’havia fet encara. “Era una espina que teníem clavada i aquell dia va ser increïble”.

Els Castellers de Vilafranca van ser els primers a carregar-lo, el 15 de novembre del 1998. D’aquella data fins al 30 d’agost del 2013 els verds havien carregat el colossal 3d10fm en 7 vegades a banda d’haver fet 21 intents. “El vam parir nosaltres i en teníem moltes ganes de descarregar-lo”, afirma. El 4d9fa, el 4d9 net, i el pd8fm van completar aquella actuació que ha quedat com la segona millor de la colla en un Sant Fèlix per darrere de la del 2017. La colla el va tornar a descarregar per Tots Sants.

Un casteller de cap a peus

El Sergi Via va viure aquell castell al pis de quarts i recorda el castell d’una manera “molt bèstia i va ser brutal”. Després d’aquell descarregat Via ha perdut el compte dels que han anat després i que les seves espatlles han suportat. “Crec que tots menys dos”. La colla actualment en porta dinous de descarregats. De fet, els dos que s’ha perdut, un el del 2017 va ser per lesió i l’altre el de l’any passat on ja va decidir “fer un pas al costat” per deixar pas a la joventut. Via explica que la importància d’aquest castell és que “no l’hem deixat mai de treballar i és un castell que en podríem dir és marca de la casa”. Via, que destaca molt la importància del paper com a cap de colla en l’època del David Miret, explica que “vam dir que fins que no poséssim nom i cognom al primer nucli de la pinya no el farem”. I és que hi dona molta importància a tota la gent de la pinya dels quals en diu que “calia que hi hagués nom i cognom per cada posició”. En definitiva molta més organització. “Si el nucli no era potent i no estava ben tancat i lligat ja no calia tirar-lo”. I és que aquest castell tan colossal requereix una bona construcció del peu per tenir garanties d’èxit.

També et pot interessar

Comentaris