L’Esbart Rocasagna de Gelida i Quim Bigas estrenen ‘Era’ al Festival Ésdansa

24/08/2023 - 12:00h

Fins diumenge la localitat de Les Preses, a la Garriga acull la 41a edició

Fins diumenge 27 d’agost, es celebra a la localitat de Les Preses, La Garrotxa, la 41a edició de l’Ésdansa, el festival degà de la dansa d’arrel per la seva visió de futur i la seva clara aposta per la participació i l’intercanvi cultural.

El dissabte 26 d’agost en doble passi (17:30 i 19:00 h) a la Plaça Major de Les Preses, l’Esbart Rocasagna de Gelida i Quim Bigas estrenaran l’espectacle ERA. L’espectacle Era és el vigent guanyador de la 4a convocatòria del Premi Delfí Colomé, un guardó atorgat anualment que té l’objectiu de promoure la creació i incentivar la producció de noves propostes de dansa d’arrel tradicional.

Era és un treball sobre la mateixa terra de l’Esbart Rocasagna, el Penedès, enfocat en la seva diversitat, en la seva societat, en la vinya i en el seu conreu. Però també, i sobretot, en com estan d’units tots aquests factors a una cultura popular molt comuna, unes danses i uns elements festius que la caracteritzen. A més, s’ha enfocat tot el treball amb una forta revisió del gènere dins l’àmbit de la cultura popular i tradicional; transformant aquelles danses i aquelles maneres de fer dels s. XVII, XVIII I XIX per fer-les més actuals, més atractives i, sobretot, més igualitàries en tots els sentits.

Finalment, Era vol ser un homenatge a les diverses maneres de parlar de la terra. Una proposta molt ballada on, a mesura que va avançant en la proposta, ofereix un homenatge a allò que ens sosté i a les simbologies que li donen.

També et pot interessar

Comentaris