Concert d’orgue aquest diumenge a la basílica de Santa Maria

17/08/2023 - 14:59h

Serà en el marc del 43è Cicle Els Orgues de Catalunya amb l’actuació de la catedràtica emèrita del Conservatori Superior de Donosti, Loreto F. Imaz

Els Amics dels Orgues de Vilafranca anuncien per diumenge en el marc del 43è Cicle Els Orgues de Catalunya un concert d’orgue a càrrec de l’organista i clavecinista basca Loreto F. Imaz, catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori Superior de Sant Sebastià. El concert arrencarà a les 19.30h a la basílica de Santa Maria i està inclòs al programa d’actes previs a la Festa Major. Loreto Fernández Imaz té una àmplia trajectòria de més de 40 anys oferint concerts arreu, realitzant nombrosos enregistraments i formant diverses generacions de músics com a catedràtica al Conservatori Superior de Donosti-Sant Sebastià. Actualment és membre del Jurat en el Concurs Nacional d’Orgue «Francisco Salinas» de la ciutat de Burgos, així com de la Comissió Tècnica per a la restauració d’orgues i harmòniums de la Diòcesi de Guipúscoa.

Oferirà un recital amb obres d’autors molt variats dels segles XIX i XX: els francesos Camille Saint-Saëns, Louis Vierne i Jacques Charpentier, els alemanys Johannes Brahms, Max Reger i els bascos Joaquín Pildain i Jesús Guridi. D’aquest últim interpretarà el Tríptico del Buen Pastor, obra monumental, fita de la música espanyola del segle XX.

El públic podrà seguir visualment la interpretació de l’organista a través d’una gran pantalla. El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al manteniment de l’orgue.

També et pot interessar

Comentaris