Llarga Diada de la Bisbal del Penedès sense cap castell de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca han obert la seva actuació amb aquest 4d9f (Foto: ACN)
15/08/2023 - 16:14h

Els Castellers de Vilafranca han desmuntat dos cops el 4d9fa i han acabat signant la tripleta vilafranquina

La tradicional Diada de la Mare de Déu d’Agost a la Bisbal del Penedès s’ha saldat aquest dimarts festiu amb una jornada llarga -de més de 3 hores- i que, malauradament, no ha pogut veure cap castell de gamma extra. Els Castellers de Vilafranca han intentat canviar aquesta dinàmica, però no se n’han sortit amb el 4d9fa, que han desmuntat en dues ocasions.

Els Verds han obert plaça després que la colla castellera local Bous de la Bisbal del Penedès descarregués fins i tot un pèl abans de l’hora habitual d’inici, a les 12.30h, el 4d7 (-foto al peu d’aquesta notícia i que era el tercer de la temporada dels bisbalencs), amb un 4d9f molt tranquil. Era el vuitè de la temporada dels vilafranquins.

En aquesta primera ronda també hi ha hagut un 3d9f de la Colla Joves Xiquets de Valls i el mateix castell, però que en aquest cas ha quedat només en carregat per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. L’estructura s’ha trencat poc després de travessar l’anxaneta.

Quant a la segona ronda, els Castellers de Vilafranca han completat el desè 3d9f de l’any, amb algun canvi en l’alineació habitual; i tot seguit ha començat a torçar-se la jornada amb un id 4d9f de la Joves de Valls, després d’un parell de peus desmuntats. El mateix ha passat a l’altra colla vallenca, la Vella, que també ha hagut de desmuntar el 4d9f després d’un primer peu desmuntat.

Intent desmuntat de 4d9f

A la tercera ronda, els Castellers de Vilafranca han afrontat el 4d9fa, castell de gamma extra que va patir una caiguda dolenta dissabte en la diada local de Cal Figarot. Malauradament, el castell s’ha hagut de desmuntar amb l’entrada de dosos. Després d’un 5d8 tranquil de la Colla Joves i d’un 4d9f que la Colla Vella només ha pogut carregar, els Verds han tornat a intentar el sempre complicat 4d9fa. En aquesta ocasió, el castell ha estat desmuntat amb la cassoleta del quatre ja posada.

Així doncs, les tres colles han hagut de fer us de la quarta ronda de castells, aquesta sí ja sense cap més entrebanc. La Joves ha descarregat amb ofici i treball el 4d9f i la Vella i els Verds han fet el mateix castell, el 4d8a.

A la ronda final de pilars, gairebé a punt d’arribar a les 16h, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han descarregat sense problemes el pd7f i la Joves, el pd6; mentre que els Bous de la Bisbal han fet dos pd4.

Un malefici des del 2007

Aquesta diada castellera ha mantingut el malefici que dura des de l’any 2007 en el sentit que des d’aleshores l’afició bisbalenca no veu tots els castells descarregats. Probablement la forta calor hi pot tenir a veure, però és cert que només la Joves vallenca ha fet el que preveia abans de començar la diada; això sí, havent hagut de desmuntar el 4d9f a la segona ronda.

També et pot interessar

Comentaris