Contratemps inesperat pels Castellers de Vilafranca en la diada de Cal Figarot

14/08/2023 - 16:21h

Els verds van fer un intent desmuntat de la torre de nou emmanillada i no van tenir fortuna amb el 4d9fa

Els Castellers de Vilafranca van patir un contratemps inesperat aquest dissabte en la diada d’aniversari de Cal Figarot. La tècnica de la colla va plantejar una actuació de màxims i va voler arrencar la diada amb la torre de 9 emmanillada tal com es va fer a Vilanova i la Geltrú. Però aquesta vegada, després d’un peu desmuntat, i malgrat que el castell tenia bones mides, just quan dosos anaven a col·locar-se la indecisió de l’enxaneta va fer que el castell es desmuntés deixant-lo amb intent. Lluny d’abandonar, la colla va continuar a un nivell d’exigència total amb l’anunci de 4d9fa, un castell que la temporada passada ja es va intentar sense èxit a l’Arboç i que la colla no aconsegueix des del 2017. El castell va quedar molt lluny de ser carregat quan per mala fortuna una relliscada de l’enxaneta després de fer l’aleta del quatre es va emportar l’aixecadora per despenjar-se del castell que va acabar ensorrant-se.

Lluny d’abaixar els braços els Castellers de Vilafranca van acabar fent la tripleta màgica vilafranquina amb el 3d9f, el 4d9f i el 4d8 amb l’agulla per acabar amb un pilar de sis. Acabada l’actuació la colla va fer una prova de 3d10fm fins a sisens que va oferir bones sensacions.

Ara, totes les mirades se centren en l’actuació d’aquest dimarts a la Bisbal del Penedès al costat de les dues colles vallenques. A l’espera de l’assaig d’aquest dilluns al vespre tot apuntaria a una actuació amb els castells bàsics de nou com el 3 i el 4 i els dubtes quedarien per veure el tercer castell que podria passar pel 9d8 o el 4d8 amb l’agulla sense descartar novament la torre de nou emmanillada. Els Verds seran els primers en actuar seguits la Joves i la Vella.

A l’actuació de Cal Figarot, els verds estaven acompanyats dels de la Vila de Gràcies i els Xiquets de Reus que van oferir el 4d8 com a màxim castell.

Autocar personalitzat

D’altra banda, aquest mateix dissabte es presentava l’autocar de dos pisos personalitzat de la colla obra de l’estudi de disseny Bildi Grafics que conté unes il·lustracions inspirades en fotografies. Amb una capacitat per un centenar de persones Autocars Penedès ha cedit el vehicle a la colla per utilitzar-lo a les sortides, la primera justament aquest dimarts a la Bisbal del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris