‘De Bach a Casals amb dos violoncels’, el pròxim dimarts, dia 22 a Subirats

14/08/2023 - 11:37h

Sveta Trushka i Mark Drobinski oferiran un concert a partir de les 8 del vespre als Marges de Can Sala, al nucli del Pago al municipi subiratenc

L’escultura Marges de Can Sala (El Pago Subirats) és l’escenari dels Concerts que des del 2021 organitza la dinamitzadora cultural Rosa Vendrell. Una dotzena de propostes en només tres anys.
Aquest pròxim dimarts, a partir de les 8 del vespre i en un acte emmarcat en l’Any Casals hi haurà l’actuació al bosc i les vinyes de Subirats d’Sveta Trushka i Mark Drobinski, tots dos d’origen rus, ella ciutadana de Barcelona i ell de París que oferiran un programa per a duo de violoncels, un format poc convencional en els escenaris actuals. El concert farà un recorregut per les Suites de Bach, duos de Rossini i Offenbach, una sonata de Boccherini fins arribar a Enric Casals, amb la interpretació de la suite en re menor que el mestre va dedicar al seu germà Pau Casals. “El Cant dels Ocells” com a cloenda. Un concert per amants de la música en viu en plena natura.

Sveta Trushka és professora de violoncel a l’Acadèmia Internacional de música de Barcelona i al Conservatori professional de Terrassa, col·labora amb l’Orquestra del Teatre del Liceu i actualment forma part de la Carles Cases String Band. Mark Drobinsky, violoncel·lista rús/francès, fou alumne de Rostropovich al Conservatori de Moscou. Va guanyar el primer premi al concurs internacional de Munic i va ser professor de l’Institut Gnessin de Moscou. Nascut a Bakú, va deixar l’URSS el 1974 i es va establir a París, des d’on viatjarà a Barcelona i a Subirats.

Per als assistents l’hora de trobada serà a 2/4 de 8 de la tarda a l’aparcament de Can Sala (El Pago). L’aportació serà de 20 euros i inclou, el concert, una copa i sorpreses. Cal reservar al telèfon 650 473 639.

També et pot interessar

Comentaris