El nedador Toni Ponce torna de Manchester amb un títol mundial i quatre medalles

07/08/2023 - 17:05h

La medalla d’or la va aconseguir a la prova de 100 braça SB5

Toni Ponce va tornar a brillar en la seva participació al mundial de natació adaptada de Manchester. El nedador del CN Vilafranca va aconseguir un títol mundial i un global de 4 medalles a territori anglès (1 or, 2 plates i 1 bronze).

El triomf i l’or va arribar a la prova dels 100 braça SB5 amb rècord del campionat afegit (1:26:89). Les dues plates les va aconseguir als 200 estils SM5 i als 200 lliures S5 i, finalment, el bronze se’l va penjar formant part de l’equip de relleus de 4×50 estils mixte. A la darrera prova del campionat (els 50 lliures S5), Ponce va estar molt a prop d’endur-se una altra medalla, però va ser quart a només 51 centèsimes del xinès Lichao Wang.

El nou títol mundial i les 4 medalles s’afegeixen al cada dia més impressionant palmarès de Toni Ponce. Amb tot, es tracta d’unes xifres inferiors a les que va aconseguir l’any passat al mundial de Funchal (Portugal). Allà va guanyar 2 ors, 3 plates i 1 bronze. El títol que no va poder repetir el penedesenc va ser en els 200 estils (enguany s’ha hagut de conformar amb la plata).

Després del mundial de Manchester, Toni Ponce ja comença a pensar en la gran cita del 2024, els Jocs Paralímpics de París. A França, el nedador es marca la fita de, com a mínim, repetir les dues medalles de plata que es va endur a Tokio 2020 (celebrats els jocs el 2021). De moment, un cop recollides les noves 4 medalles a Anglaterra, Ponce, com és habitual en aquesta època, es prendrà un descans per continuar preparant més endavant les futures cites.

També et pot interessar

Comentaris