L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès digitalitza la publicació Portal Nou de Llorenç del Penedès

02/08/2023 - 11:42h

L’acció s’ha fet en el marc del 50è aniversari de la seva creació d’aquesta revista local

L’associació Portal Nou Cultural de Llorenç del Penedès ha dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès la col·lecció de la publicació bimestral Portal Nou des del seu primer número de gener de 1974.

Aquest gest de la d’associació ha permès que l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès pogués iniciar la seva digitalització a través del Pla Bruniquer del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Enguany, s’han digitalitzat 150 exemplars que abracen dels anys 1974 a 1998 i són un volum de 3.568 pàgines.

Aquesta digitalització ha permès posar a disposició del públic aquesta publicació a través del Portal XAC Premsa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ara la història d’aquesta publicació és a internet, a l’abast de tothom. És una bona eina per conèixer els seus orígens, a la parròquia de Sant Llorenç de Llorenç del Penedès de la mà de mossèn Josep Ollé i Gibert (Vallmoll, 1934- Reus, 2022) que el 1973 va engrescar a un grup de llorencencs per iniciar l’aventura d’una publicació que expliqués l’activitat cultural i social del poble. El 31 d’octubre de 1973 es va autoritzar la seva edició fet que va permetre publicar el primer número el gener de 1974.

Mossèn Josep Ollé la va dirigir fins el 1980, data en què fou traslladat a la parròquia de Sant Pere de Montbrió del Camp, tot i que mantenia contacte amb l’equip de redactors que amb valentia va continuar treballant per la seva continuïtat.

Des de 1993 l’associació Portal Nou Cultural de Llorenç del Penedès és l’encarregada de la seva edició, 30 anys de treball i d’esforç per nodrir de continguts una publicació que ha arribat als 50 anys d’història.

També et pot interessar

Comentaris