Pol Retamal guanya amb autoritat el seu tercer campionat d’Espanya dels 200 llisos

31/07/2023 - 11:30h

El martinenc, però, no aconsegueix la mínima per anar al mundial

Pol Retamal (FC Barcelona) va reeditar a Torrent (València) el títol de campió d’Espanya dels 200 metres llisos. L’atleta penedesenc va dominar amb autoritat la final, però la seva marca (20’’48) va quedar lluny de la mínima establerta per la RFEA per a participar al mundial de Budapest, que es disputa entre els 19 i el 27 d’aquest mes.

La mínima per estar a Hongria era de 20’’30 i Retamal, amb un vent lateral contrari de 0’5 mts/s, es va quedar a 18 centèsimes del seu gran objectiu. A més del vent, cal tenir en compte que Retamal havia corregut tres carreres en dos dies i això també li va passar factura.

Es el segon títol consecutiu del de Sant Martí Sarroca després del que va aconseguir l’any passat a Nerja i el tercer de la seva carrera esportiva (el 2019 va sumar el primer). El domini de Retamal a la prova dels 200 llisos va ser absolut durant tot el cap de setmana del campionat d’Espanya de Torrent. A la primera sèrie eliminatòria es va imposar amb un temps de 20’’94 per davant de Jesús Gómez i Pablo Montalvo. A les semifinals va repetir triomf i domini guanyant amb un temps de 20’’40 per davant d’Andoni Calbano (Real Sociedad) i de José María Marvizón (Cuevas de Nerja). Aquests 20’’40, marca personal de la temporada, van acabar sent el millor registre del penedesenc a la cita valenciana.

A la final també va dominar des de la mateixa sortida i va mantenir la primera posició fins l’arribada, superant de nou Andoni Calbano (Real Sociedad) i Daniel Rodríguez (Playas de Castellón). Al final, doncs, un triomf amarg d’un Retamal que ha hagut de superar lesions.