Els verds exhibeixen múscul a la diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú

Fotos: Fèlix Miró
31/07/2023 - 00:06h

Els Castellers de Vilafranca són els primers a descarregar tres gammes extra en una mateixa diada aquesta temporada: la t9fm, el 9d8 i el pd8fm en la millor actuació de cap colla aquest curs

Els Castellers de Vilafranca han fet aquest dissabte a la diada de les Neus amb motiu de la festa major de Vilanova i la Geltrú un pas endavant mostrant múscul descarregant tres gammes extra en una mateixa diada, una fita que fins ara no ha aconseguit cap altra colla del món casteller aquesta temporada.
La colla liderada per Sisco Benet tenia ben clar l’objectiu principal de la diada. Calia treure’s l’espina clavada de la torre de nou amb folre i manilles després d’Altafulla (intent desmuntat) i Mataró (carregada) el més ràpid possible. Amb un peu generós i suficient tot apuntava amb el convenciment de descarregar el primer gamma extra de la diada. I dit i fet, els vilafranquins són els grans dominadors d’aquesta estructura i a Vilanova ho tornaven a demostrar en primera ronda com també el fet que el treball d’assaig hi era i només calia demostrar-ho a plaça. Amb una torre ràpida d’execució i un gran treball del tronc, les manilles i folre finalment es podia descarregar.

9 anys després

Però la segona ronda apuntava fort també. Ja s’havia rumorejat la possibilitat d’un intent de 9d8 a Mataró que finalment per diferents circumstàncies no va poder tirar endavant. Però aquesta vegada sí, a Vilanova i en segona ronda la colla de la camisa verda tirava endavant un castell que feia molt no provava, en concret des de la Mercè del 2014 quan llavors va quedar descarregat. El 9d8 amb una sola enxaneta. Un segon gamma extra dels verds, tot un regal per la plaça que la història de la colla marcava que només l’ha descarregat en la seva història nou vegades per una de carregada. Un castell de colla on pugen fins a 48 castellers.

La tercera ronda els Castellers de Vilafranca optaven pel 4d9f un castell que aquesta temporada ha completat fins a quatre vegades (Reus, Tarragona, Altafulla i Mataró). Deixaven a banda el tres folrat que aquesta temporada ja n’han completat fins a nou vegades. Un quatre d’assaig per encabir l’agulla al mig en el futur? El castell es descarregava sense cap complicació. Era ja la millor actuació de tres castells del curs d’una colla castellera i encara quedava la cirereta del pastís.

El regal del pilar

Era el regal en la ronda de pilars amb un pilar de vuit amb folre i manilles de postal. El segon de la temporada després de descarregar-lo al Pla de la Seu, a Tarragona que deixava l’actuació dels vers immaculada i en la millor de la temporada, sense cap dubte que donarà molta seguretat a la colla vilafranquina de cara a nous reptes en aquest mes d’agost tan exigent.

També et pot interessar

Comentaris