Creen el primer Firart Solidari a benefici d’El Turó Salut Mental

26/07/2023 - 15:54h

Es posen a la venda 100 litografies del cartell de Firart 2023, númerades i signades pel reconegut pintor i artista barceloní Antoni Vives Fierro al preu de 25 € cadascuna

Aquest dimecres s’ha presentat la primera edició del Firart Solidari. A la roda de premsa hi han assistit el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, acompanyat pel Dr. Josep Panyella, de Serveis Mèdics Penedès, el pintor Antoni Vives Fierro i Foix Sogas en representació de El Turó-Salut Mental, entitat beneficiària d’aquesta primera edició.

Es tracta de l’edició de 100 litografies exclusives signades i enumerades per l’artista Antoni Vives Fierro. Les obres es vendran a un preu de 25€ cadascuna, 10n dels quals seran destinats a l’Associació El Turó Salut Mental. Josep Panyella ha explicat que aquesta iniciativa de Serveis Mèdics Penedès pretén aprofitar el marc del Firart i la Festa Major “per crear una experiència artística inoblidable i posar de manifest la importància de l’art com a eina de salut mental”.

Agraïments mutus

Des de l’Associació El Turó Salut Mental, Foix Sogas ha agraït al iniciativa que “permet donar visibilitat a la salut mental i veu a entitats com la nostra”. L’autor de la litografia, Antoni Vives Fierro, ha afegit que aquesta iniciativa, a través de la fórmula Firart de popularitzar la pintura i fer-la assequible, contribueix a la conscienciació ciutadana. Vives Fierro ha apuntat que “una obra per petita que sigui pot ser molt imoportant”.

Finalment, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha assenyalat que “l’Ajuntament de Vilafranca va proposar El Turó per ser una entitat que es dedica a la salut mental, un àmbit que necessita ser explicat i observat, perquè afecta a molta població i te conseqüències molt greus”.

Les litografies ja estan a la venda a la seu central de Serveis Mèdics Penedès fins a esgotar existències. Durant el Firart de festa major, i en el cas que en quedessin per vendre, també estaran disponibles per a la seva adquisició.

També et pot interessar

Comentaris