Els Xicots fan el cinquè 5d7 del curs a Vilanova i la Geltrú

25/07/2023 - 10:01h

Els vermells treballen per poder portar de nou a plaça el 4d8 i completar-lo a l’actuació de Màrtirs Street del 5 d’agost

Aquest passat diumenge a la tarda els Xicots van participar a la Diada de les festes del Centre a Vilanova i la Geltrú, on van confirmar la seva solidesa amb el 5d7. Van actuar acompanyats pels Bordegassos de Vilanova i els Matossers de Molins de Rei. Els Xicots van donar el tret de sortida a les seves rondes de castells, amb el 4d7, el vuitè descarregat enguany, i que els va servir per seguir treballant la estructura que volen tornar a pujar un pis més el més aviat possible.

En segona ronda van encarar el cinquè 5d7 de la temporada, estructura a la que enguany han agafat total confiança, i que van completar amb molta seguretat, essent possiblement el millor de la temporada. Destacar que tant les 2 aixecadores com l’enxaneta es van estrenar en aquesta estructura. Amb aquest els Xicots ja han alçat 10 castells de la gamma de set i mig enguany .

Per finalitzar les rondes de castells, van fer el 3 de 7 i van tancar la diada amb 3 pilars de 4 simultanis.

Els Xicots van tenir un doblet d’actuacions aquesta setmana, ja que el dissabte també van actuar a la Festa Major de Masquefa, on hi van fer el 3 i el 4d6, i el 3 i el 4 de amb l’agulla, a més de 5 pilars de 4. Aquesta diada va servir per estrenar molts castellers i castelleres joves a plaça. El mateix dissabte a la nit, es va fer el sopar de Xicotes, que va comptar amb més de 30 participants sota el lema “Xicotes Empoderades”.

A nivell social també destacar que els Xicots van fer un taller de castells dijous a la tarda, a Sant Cugat Sesgarrigues, amb la participació dels casals de joves de Guardiola, La Granada, Inter, i Sant Cugat, transmetent els valors i iniciant-los en el fet casteller.

Els pròxims compromisos dels Xicots seran aquest diumenge en una actuació lúdica a Illa Fantasia, i amb la mirada posada ja en el repte casteller de la diada de Màrtirs Street el dissabte 5 d’agost, on els vermells es plantegen poder portar de nou a plaça el 4d8, per completar la feina que va quedar a mitges a La Granada, on només el van poder coronar.

La colla convida a tothom a donar un cop de mà als assajos a Cal Noi Noi, dimarts i dimecres a les 21h. I els divendres a partir de les 22h.

També et pot interessar

Comentaris